U wilt personeel werven en werkzoekenden met een afstand tot de arbeidsmarkt aan het werk helpen? Dat gaat prima samen! Werkgeversservicepunt Groot-Amsterdam (WSP) vertelt u graag hoe. Samen helpen we elkaar verder en realiseren we meer banen voor meer mensen.

Waarom sociaal ondernemen?

Veel ondernemers vinden het vanzelfsprekend. Niemand mag uitgesloten worden van de samenleving en iedereen heeft recht op werk.

Koeckebackers: “Het kan niet waar zijn dat er in Nederland zoveel mensen met talent thuis op de bank zitten, terwijl zij ook van grote waarde kunnen zijn op de arbeidsmarkt.”

Als we groepen mensen uitsluiten van werk, dan wordt dat een steeds groter (en duurder) probleem voor de samenleving. En dus ook voor bedrijven. De arbeidsmarkt staat op een kantelpunt. Nu is er personeel in overvloed, maar bijvoorbeeld door vergrijzing wordt gekwalificeerd personeel schaars. Bovendien vraagt de Participatiewet sinds 2015 van bedrijven om meer mensen met een arbeidsbeperking aan te nemen. Gemeenten en overheden willen sociaal ondernemen stimuleren. Daarom zijn er ook aantrekkelijke subsidies en regelingen voor.

Sociaal ondernemen met WSP

Geeft u kwetsbare groepen een kans in uw bedrijf? Dan biedt WSP ondersteuning. U kunt denken aan jongeren, arbeidsgehandicapten, 50-plussers of werkzoekenden met een uitkering. Er zijn verschillende manieren om dat te doen. WSP wijst u de weg naar passende subsidies, verzorgt werving en selectie, zo nodig begeleiden we mensen op de werkvloer.

Onze dienstverlening verloopt altijd via één vast contactpersoon. Heeft u nog geen adviseur? Vraag dan vrijblijvend een adviesgesprek aan of bel 0800 525 2525.

Praktijkvoorbeelden


Greenpeace
Roy de Hair met collega's van Greenpeace
BMW Amsterdam
Foto: Ward Oranje