Gemotiveerde vluchtelingen in dienst nemen Gemotiveerde vluchtelingen in dienst nemen
Mohamad (26) Werkt bij Facto Geo

Gemotiveerde vluchtelingen in dienst nemen

Heeft u personeel nodig? Werkgeversservicepunt Groot-Amsterdam (WSP) brengt u graag in contact met vluchtelingen met een verblijfsvergunning (statushouders) die graag willen werken.

Een betaalde baan is voor statushouders de basis om een nieuw bestaan in Nederland op te kunnen bouwen. Zij zijn daarom bijzonder gemotiveerd om te werken en hun talenten in uw organisatie te ontwikkelen. Samen met WSP kunt u kansen creëren, voor deze vluchtelingen en uw organisatie. Wilt u meer weten over onze werving en selectie van statushouders en de subsidies waar u mogelijk gebruik van kunt maken?

Ja, ik wil een afspraak

“Ik had vooraf wel wat bedenkingen, maar toen ik Mohamad ontmoette voelde het meteen goed.”

Vincent Kreileman
Projectleider
Facto Geo

Gemotiveerde vluchtelingen in dienst nemen

Over werken met talentvolle statushouders

Vluchtelingen nemen allerlei talenten met zich mee uit hun land van herkomst. Als ze een verblijfsvergunning hebben kunnen ze hun kennis en vaardigheden inzetten bij u op de werkvloer. Van deze zogenoemde statushouders die in Amsterdam wonen, komen de meeste mensen uit Syrië, Eritrea en Ethiopië. In juli 2021 telde Amsterdam 6850 statushouders tussen de 18 en 66 jaar waarvan ongeveer de helft (nog) geen werk had.

Veel statushouders willen juist graag aan het werk en de Nederlandse taal leren om een toekomst op te bouwen. Als werkgever kunt u een van hen in dienst nemen en hun talenten inzetten in uw organisatie. WSP kan u daarbij ondersteunen met taalscholing en begeleiding op de werkvloer.

Wilt u werk bieden aan statushouders?

Neem contact op

Vluchtelingen uit Oekraïne

Voor ontheemde mensen uit Oekraïne gelden aparte regels. Op grond van de Richtlijn Tijdelijke bescherming hebben vluchtelingen uit Oekraïne toegang tot de Nederlandse arbeidsmarkt. Zij hebben daarom geen werkvergunning nodig. Wel moeten ontheemde Oekraïners en hun werkgevers met een aantal zaken rekening houden. Lees meer over de Vrijstelling werkvergunning voor Oekraïense vluchtelingen.

In Amsterdam wonen momenteel zo’n 3.000 vluchtelingen uit Oekraïne tussen de 18 en 65 jaar oud. Via de Oekraïne werkdesk, een samenwerking tussen Regionaal Werkcentrum Groot-Amsterdam en WSP, gingen al tientallen Oekraïners aan het werk. Zij blijken vaak ervaren en gemotiveerde medewerkers.

Wilt u werk bieden aan Oekraïense vluchtelingen?

Neem contact op

Leer vluchtelingen beter kennen via onze praktijkverhalen.

Wilt u vluchtelingen in dienst nemen?

WSP helpt u kosteloos met:

  • Werving en selectie om de kandidaat te vinden die bij uw organisatie en personeelsvraag past.
  • Taaltraining en (om)scholing, om uw nieuwe medewerker een stevige basis te geven om te kunnen groeien in uw organisatie.
  • Begeleiding, bijvoorbeeld door een jobcoach, om te zorgen voor een duurzame samenwerking met uw nieuwe medewerker.
  • Subsidies en regelingen die u financieel ondersteunen bij het in dienst nemen van uw nieuwe medewerker.

Samen met u vinden, ontwikkelen en behouden we deze talenten voor uw bedrijf.

Wilt u uw personeelstekort oplossen door gemotiveerde vluchtelingen in dienst nemen?

Ja, ik wil een adviesgesprek