Wilt u mensen met een arbeidsbeperking werk bieden in uw bedrijf? Via WSP kan dit ook op detacheringsbasis. U kunt personeel inlenen of zelfs hele bedrijfsprocessen laten overnemen (outsourcen). U beschikt dan over personeel, en u heeft minder werkgeversverplichtingen.

De voordelen:

  • Structurele oplossing in flexibele schil met minimale administratie
  • Geen kosten bij verzuim of arbeidsongeschiktheid
  • Ervaren begeleiding op de werkvloer (jobcoaching)
  • Eigen personeel kan zich richten op kerntaken
  • Interessante tarieven

Individuele of groepsdetachering

Zoekt u een fulltime nieuwe medewerker, of iemand voor een paar uur in de week? Is één persoon voldoende of heeft u een heel team nodig? Met detachering krijgt u één of meerdere extra werknemers, voor bepaalde of onbepaalde tijd. Detachering leent zich goed voor een arbeidsintensief proces met een repeterend karakter. Dat kan structureel zijn, of juist om een seizoenspiek op te vangen.

Praktische taken

Personeel op detacheringsbasis via het WSP is bedoeld voor de uitvoering van praktische taken. Denk aan vakken vullen, administratieve werkzaamheden, schoonmaken, montagewerk, inpakwerkzaamheden of conciërgewerk. Door deze taken uit te besteden kunt u uw huidige personeel efficiënter inzetten.

Werknemers met een beperking

Het personeel dat u inleent via het WSP valt onder de doelgroep ‘banenafspraak’ van de Participatiewet. Het is personeel met een fysieke, verstandelijke of psychische beperking. De werknemers worden geselecteerd en opgeleid door gecertificeerde leerwerkbedrijven. U krijgt gemotiveerd en capabel personeel voor een aantrekkelijk tarief. En het is meteen een manier om aan de banenafspraak te voldoen.

Begeleiding

Het is voor de meeste werkgevers nieuw om met deze doelgroep te werken. Onze consulenten geven u advies en ondersteuning. En een jobcoach begeleidt de nieuwe werknemer(s) op de werkvloer.

Kosten

Aan het inlenen van personeel zijn kosten verbonden. Wij maken een offerte op basis van:

  • de duur en omvang van de opdracht
  • de loonwaarde van de medewerker(s)

Aan de slag met personeel op detacheringsbasis

  • Detachering is maatwerk. Het WSP adviseert u hier graag bij. Vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan of bel 0800 525 2525.
  • Wilt u weten of detachering past bij uw bedrijf? Met een arbeidsanalyse of quickscan ontdekt u welke taken u kunt laten doen door werkzoekenden met een arbeidsbeperking.