Ervaren personeel nodig? WSP helpt u op weg met  50-plussers! Ervaren personeel nodig? WSP helpt u op weg met  50-plussers!
Simona Wagner Operationeel manager, SZP

Ervaren personeel nodig? WSP helpt u op weg met 50-plussers!

Veel 50-plussers willen graag aan de slag. Ze hebben werk- en levenservaring opgedaan. En net als ieder ander willen zij een bijdrage leveren aan de maatschappij. Mogen ze bij u aan de slag?

Wij kunnen u helpen om een ervaren 50-plusser in dienst te nemen. Van werving en selectie tot begeleiding van de kandidaat op de werkvloer. Check hier de subsidies waar u een beroep op kunt doen. Hulp nodig? Maak een vrijblijvende afspraak.

Lees verder Afspraak maken

Irene: “Het is prettig om te merken dat je er niet alleen voor staat.”

Irene (64), vond
haar baan bij SZP

Ervaren personeel nodig? WSP helpt u op weg met  50-plussers!
437

Werkgevers gaven via WSP
50-plussers een eerlijke kans op werk

(Cijfers 2017)
Subsidies voor 50-plussers
Tijdelijke loonkostensubsidie

Neemt u een geschikte 50-plussers met een bijstandsuitkering in dienst? En heeft deze nog enige scholing of gerichte begeleiding nodig? U kunt dan tijdelijke loonkostensubsidie aanvragen.

Lees details
Loonkostenvoordeel (LKV)

Neemt u een uitkeringsgerechtigde van 56 jaar of ouder in dienst? Dan kunt u een tegemoetkoming in de loonkosten ontvangen.

Lees details
Lage inkomensvoordeel

Voor werknemers die tussen 100% en 125% van het wettelijk minimumloon verdienen kunt een vergoeding krijgen.

Lees details

Personeel nodig? Met WSP geeft u ervaren 50-plussers een kans!

Onze uitgebreide kennis van deze doelgroep stellen we graag tot uw beschikking. Dit is wat u moet weten wanneer u 50-plussers een kans op werk wilt bieden.

Facts doelgroep 50-plussers

  • Het werkloosheidspercentage voor de leeftijdsgroep 45 t/m 74 jaar in Amsterdam (2016) is 6,9%. Dit is hoger dan bij jongere werklozen.
  • Subgroepen met het hoogste werkloosheidpercentage zijn: 60-64-jarigen (13,2%), laagopgeleiden (18,1) en ouderen met een niet-westerse herkomst (12,6)

Waarom kunnen zij vaak geen werk vinden?

  • Werkzoekende 50-plussers hebben een relatief lage kans om werkloos te raken (vanwege veelal vaste dienstverbanden) maar als ze eenmaal werkloos zijn, hebben ze ook een lage kans om een baan te vinden. De kans op langdurige werkloosheid is hoog.
  • Er leven veel vooroordelen over ouderen, ze zouden duurder zijn, trager, ouderwets, vergeetachtig, ongemotiveerd en tellen de dagen af tot hun pensioen.  Jacob Nawijn (directeur van Fruitful Office) werkt juist graag met ouderen. Hij weerlegt 10 vooroordelen in een blog dat hij schreef voor WSP.

Aan de slag met 50-plussers


Zijn ervaren 50-plussers bij u welkom? Maak iedere week kennis met twee gemotiveerde 50-plussers op zoek naar een baan.

Ontdek de 50PLUS

De WSP samenwerkingspartners:

AM match
Pantar
Uithoorn
De Ronde Venen
Ouder-Amstel
Haarlemmermeer
Diemen
Amsterdam
Amstelveen
Aalsmeer
UWV
AM match, Pantar, Uithoorn, De Ronde Venen, Ouder-Amstel, Haarlemmermeer, Diemen, Amsterdam, Amstelveen, Aalsmeer, UWV