Ervaren personeel nodig? WSP helpt u op weg met  50-plussers! Ervaren personeel nodig? WSP helpt u op weg met  50-plussers!
Amir (61) Werkt bij Dutch Homemade

Ervaren personeel nodig? WSP helpt u op weg met 50-plussers!

Veel 50-plussers willen graag aan de slag. Ze hebben werk- en levenservaring opgedaan. En net als ieder ander willen zij een bijdrage leveren aan de maatschappij. Mogen ze bij u aan de slag? Wij kunnen u helpen om een ervaren 50-plusser in dienst te nemen. Van werving en selectie tot begeleiding van de kandidaat op de werkvloer. Check hier de subsidies waar u een beroep op kunt doen. Hulp nodig? Maak een vrijblijvende afspraak.

Lees verder Afspraak maken

“Langzaam kwam ik erachter hoe Amir in het verleden door een werkgever is behandeld. Je wil niet weten wat hij heeft meegemaakt.”

Frisco Zeegelaar
Directeur
Dutch Homemade

Ervaren personeel nodig? WSP helpt u op weg met  50-plussers!
753

Werkgevers gaven onze werkzoekenden
een eerlijke kans op werk

(Cijfers 2020)
2140

Talenten vonden via WSP
passend werk

(Cijfers 2020)

Personeel nodig? Met WSP geeft u ervaren 50-plussers een kans!

Onze uitgebreide kennis van deze doelgroep stellen we graag tot uw beschikking. Dit is wat u moet weten wanneer u 50-plussers een kans op werk wilt bieden.

Facts doelgroep 50-plussers

  • Het werkloosheidspercentage voor de leeftijdsgroep 45 t/m 74 jaar in Amsterdam (2016) is 6,9%. Dit is hoger dan bij jongere werklozen.
  • Subgroepen met het hoogste werkloosheidpercentage zijn: 60-64-jarigen (13,2%), laagopgeleiden (18,1) en ouderen met een niet-westerse herkomst (12,6)

Waarom kunnen zij vaak geen werk vinden?

  • Werkzoekende 50-plussers hebben een relatief lage kans om werkloos te raken (vanwege veelal vaste dienstverbanden) maar als ze eenmaal werkloos zijn, hebben ze ook een lage kans om een baan te vinden. De kans op langdurige werkloosheid is hoog.
  • Er leven veel vooroordelen over ouderen, ze zouden duurder zijn, trager, ouderwets, vergeetachtig, ongemotiveerd en tellen de dagen af tot hun pensioen.  Jacob Nawijn (directeur van Fruitful Office) werkt juist graag met ouderen. Hij weerlegt 10 vooroordelen in een blog dat hij schreef voor WSP.

Aan de slag met 50-plussers

Heeft u een werkplek voor een gemotiveerde 50-plusser? Wij helpen u met de werving en selectie van 50-plussers. Maak een afspraak.

Afspraak maken

De WSP samenwerkingspartners:

AM match
Pantar
Uithoorn
De Ronde Venen
Ouder-Amstel
Haarlemmermeer
Diemen
Amsterdam
Amstelveen
Aalsmeer
UWV
AM match, Pantar, Uithoorn, De Ronde Venen, Ouder-Amstel, Haarlemmermeer, Diemen, Amsterdam, Amstelveen, Aalsmeer, UWV