Sociaal ondernemers geven kwetsbare groepen mensen uit de samenleving een kans in hun bedrijf. Gemeenten en overheden willen sociaal ondernemen stimuleren. Daarom zijn er ook aantrekkelijke subsidies en regelingen voor.

Waarom sociaal ondernemen?

  • Omdat het hoort
    Veel ondernemers vinden het vanzelfsprekend. Niemand mag uitgesloten worden van de samenleving en iedereen heeft recht op werk.
  • Omdat het loont
    Er zijn aantrekkelijke subsidies en regelingen voor werkgevers die mensen met een afstand tot werk een kans in hun bedrijf geven. Sociaal ondernemen betaalt zich ook uit in een goede sfeer op de werkvloer en een goed imago.
  • Omdat het moet
    Als we groepen mensen uitsluiten van werk, dan wordt dat een steeds groter (en duurder) probleem voor de samenleving. En dus ook voor bedrijven.
    De arbeidsmarkt staat op een kantelpunt. Nu is er personeel in overvloed, maar door vergrijzing en ontgroening wordt gekwalificeerd personeel schaars.
    En de Participatiewet vraagt sinds 2015 van bedrijven om meer mensen met een arbeidsbeperking aan te nemen.

Voorbeelden van sociaal ondernemen met WSP

U bent sociaal ondernemer wanneer u kwetsbare groepen een kans geeft in uw bedrijf. Denk aan jongeren of ouderen. Of werkzoekenden met een uitkering. Er zijn verschillende manieren om dat te doen, en daar zijn ook weer passende regelingen en subsidies voor beschikbaar.

Bijvoorbeeld:

Contact

Uw adviseur vertelt u meer over de voordelen.

Heeft u nog geen adviseur? Vraag dan vrijblijvend een adviesgesprek aan of bel 0800 525 2525.

Nog meer sociaal ondernemen

  • U kunt ook een stap verder gaan en uw verdienmodel inrichten op financiële én sociale winst. Lees er meer over op www.social-enterprise.nl.
  • Met MVO gaat u nóg een stap verder en richt u zich op winst voor mens, milieu en uw bedrijf. Lees er meer over op www.mvonederland.nl.