U zoekt personeel, maar de beschikbare kandidaten zijn niet opgeleid voor uw vacatures? Het opleiden van medewerkers is een structurele oplossing voor uw personeelstekort. In de praktijk blijkt namelijk dat nieuwe medewerkers die een leerwerktraject hebben gevolgd beter aansluiting vinden bij uw vacatures en bedrijfscultuur. Ontdek samen met een adviseur van Werkgeversservicepunt Groot-Amsterdam (WSP) hoe u mensen kunt inzetten in uw bedrijf door hen op te leiden via een leerwerktraject van WSP.

Een leerwerktraject kan op verschillende manieren worden ingevuld. Afhankelijk van uw organisatie, het type werk en het personeel dat u zoekt. Hieronder vindt u enkele mogelijkheden.

1.Oriëntatieperiode of voorschakeltraject
Tijdens een oriëntatieperiode, ook wel een voorschakeltraject genoemd, wordt de kandidaat getraind in werknemersvaardigheden, zoals communicatie op de werkvloer en constructief samenwerken. Een mooi moment om te zien of de kandidaat geschikt is voor het werk in uw bedrijf en wat nodig is om hen op te leiden. Het gaat om kortlopende trajecten van 1 tot 3 maanden.

2. Praktijkleren
Gemotiveerde kandidaten die graag een vak leren maar geen certificaat of mbo-diploma hebben, kunnen bij u aan de slag. Voor de kennis en ervaring die ze bij u opdoen, behalen ze een praktijkverklaring. Met deze verklaring kunnen de kandidaten zelfstandig werkzaamheden uitvoeren, makkelijker instromen in een opleiding en een sterker cv opbouwen. Lees verder op Praktijkleren met de praktijkverklaring.

3. BBL-opleiding
Heeft een kandidaat een vakdiploma nodig? Dan biedt een BBL-opleiding vaak mogelijkheden. Deze opleidingen zijn ook geschikt voor kandidaten die uit een andere sector komen. BBL-opleidingen zijn geschikt voor individuele werknemers maar ook voor groepen. Voor groepen worden ook opleidingen op maat ontwikkeld.

Hiervoor zijn ook verschillende subsidies en regelingen beschikbaar.

Personeel opleiden? Vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Ja, ik wil een adviesgesprek