Opleiden

Opleiden van nieuw personeel

Opleiden

Heeft u moeite met het vinden van geschikt personeel? Dan is het opleiden van toekomstig personeel misschien interessant voor u. Werkgeversservicepunt Groot-Amsterdam (WSP) helpt u als werkgever bij het ontwikkelen van leerwerktrajecten op de werkvloer voor onze talenten.

Werkgevers met een warm hart

Om onze talenten een kans op werk te geven zijn wij op zoek naar werkgevers met een warm hart. Bent u een werkgever die werkzoekenden graag een kans geeft? En bent u bereid om te investeren in het opleiden van nieuw personeel? Dan gaan we graag met u in gesprek!

Een wederzijdse investering

Wij voorzien u van advies met oog voor uw bedrijfseconomische belangen en adviseren u bij het aanvragen van subsidies. Vanuit onze expertise en ons netwerk helpen wij u om toekomstig personeel op te leiden.

Voorbeelden van het opleiden van nieuw personeel

Wilt u een leerwerktrajecten organiseren? Dan kan dat op verschillende manieren. Afhankelijk van uw organisatie, het type werk en het personeel dat u zoekt. Hieronder vindt u enkele mogelijkheden.

1.Oriëntatieperiode of voorschakeltraject
Tijdens een oriëntatieperiode, dan noemen we ook wel een voorschakeltraject, wordt de kandidaat getraind in werknemersvaardigheden. Een mooi moment om te zien of de kandidaat geschikt is voor het werk in uw bedrijf en wat nodig is om kandidaten op te leiden. Het gaat om kortlopende trajecten van 1 tot 3 maanden.

2. ‘On the job’ trainingen 
Met korte ‘on the job’ trainingen kunt u het takenpakket van de nieuwe werknemer uitbreiden.

3. Praktijkleren
Gemotiveerde kandidaten die graag een vak leren maar geen certificaat of mbo-diploma hebben, kunnen bij u aan de slag. Voor de kennis en ervaring die ze bij u opdoen, behalen ze een praktijkverklaring. Met deze verklaring kunnen de kandidaten zelfstandig werk uitvoeren, makkelijker instromen in een opleiding en een sterker cv opbouwen. Lees verder op Praktijkleren met de praktijkverklaring.

4. BBL-opleiding
Heeft een kandidaat een vakdiploma nodig dan biedt een BBL-opleiding vaak mogelijkheden. Deze opleidingen zijn ook geschikt voor kandidaten die uit een andere sector komen. BBL-opleidingen zijn geschikt voor individuele werknemers maar ook voor groepen. Voor groepen worden ook opleidingen op maat ontwikkeld.

Regelingen en subsidies

De regelingen en subsidies waarvan u gebruik kunt maken zijn afhankelijk van verschillende factoren. Bijvoorbeeld van de kandidaten en hun (uitkerings-)situatie, maar ook van de branche van uw bedrijf en de werkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Bij elk leerwerktraject zijn er weer andere subsidies van toepassing. Vraag uw adviseur naar de mogelijkheden!

Aan de slag met het opleiden van nieuw personeel

  1. Vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan of bel 0800 525 2525.
  2. De adviseur bespreekt met u de mogelijkheden voor het opleiden van personeel. Vervolgens ontwikkelen wij samen met u een trajectplan.
  3. Wij weten ook welke subsidies en regelingen interessant zijn voor u.

"De kans om na drie maanden door te stromen in een leerwerktraject is voor nieuw personeel heel motiverend."

Jan Blok
Consolid

Personeel opleiden?

Samen maken we een opleidingsplan op maat!

Start een leerwerktraject

De WSP samenwerkingspartners:

AM match
Pantar
Uithoorn
De Ronde Venen
Ouder-Amstel
Haarlemmermeer
Diemen
Amsterdam
Amstelveen
Aalsmeer
UWV
AM match, Pantar, Uithoorn, De Ronde Venen, Ouder-Amstel, Haarlemmermeer, Diemen, Amsterdam, Amstelveen, Aalsmeer, UWV