De voordelen van inclusief ondernemen

De voordelen van inclusief ondernemen

Er zijn veel werkzoekenden die moeilijk aan een baan kunnen komen. Net als ieder ander zijn zij op zoek naar werk. Want werk is een manier om bij te dragen aan de maatschappij, het biedt een sociale omgeving, en zorgt voor zelfvertrouwen en zelfstandigheid. Wij helpen werkgevers om deze werkzoekenden in dienst te nemen. Maar wat brengt inclusief ondernemen u als werkgever?

Uw voordeel als werkgever

  • Kiest u voor personeel met een grote afstand tot de arbeidsmarkt? Een team met iemand waar rekening mee gehouden moet worden, is over het algemeen een socialer team. Daar profiteert iedereen van.
  • Samenwerken met verschillende mensen stimuleert de creativiteit binnen uw organisatie. Verschillende invalshoeken, ervaringen en visies voorkomen een ‘tunnelvisie’ en inspireren om buiten de bestaande kaders te denken. Dit leidt tot innovatie van uw producten en diensten.
  • Als u werkzoekenden met een afstand tot de arbeidsmarkt een kans geeft, dan straalt dat af op uw imago. MVO is populair. Klanten en medewerkers komen graag bij een sociaal bedrijf.
  • Met een divers samengesteld personeelsbestand kunt u grotere groepen klanten begrijpen en bedienen. Dit kan leiden tot meer klanten.
  • Als iedere werkzoekende welkom is in uw bedrijf, dan heeft u ook toegang tot een groter aanbod van personeel. Een groot voordeel in een krapper wordende arbeidsmarkt.
  • U kunt meteen invulling geven aan de Participatiewet, onze adviseurs kennen de Participatiewet en helpen u zo efficiënt mogelijk op weg.
  • Wij zijn er voor werkgevers met een warm hart. Wij doen voor werkgevers de werving en selectie van kandidaten, en helpen met het aanvragen van subsidies. Neem contact op voor een vrijblijvend advies.

"Het is een leuke enthousiaste groep nieuwe collega’s geworden. Heel divers ook! We zijn trots op de mix van achtergronden, nationaliteiten en leeftijden."

Jan Blok
Consolid

Personeel nodig?

Help jongeren, 50-plussers, statushouders of arbeidsbeperkten aan werk.

Plaats vacature

De WSP samenwerkingspartners:

AM match
Pantar
Uithoorn
De Ronde Venen
Ouder-Amstel
Haarlemmermeer
Diemen
Amsterdam
Amstelveen
Aalsmeer
UWV
AM match, Pantar, Uithoorn, De Ronde Venen, Ouder-Amstel, Haarlemmermeer, Diemen, Amsterdam, Amstelveen, Aalsmeer, UWV