In 2015 is de Participatiewet ingegaan. Deze wet is er om ervoor te zorgen dat meer mensen werk vinden, ook mensen met een ziekte of kwetsbare arbeidspositie. Om dit te realiseren hebben de overheid en het bedrijfsleven afgesproken om voor 2026 in totaal 125.000 banen te realiseren voor mensen met een ziekte of arbeidshandicap. Deze zogenoemde Banenafspraak geldt voor bedrijven met 25 werknemers of meer.

Aan de slag met de Banenafspraak en de Participatiewet

Werkgeversservicepunt Groot-Amsterdam helpt werkgevers om invulling te geven aan de banenafspraak van de Participatiewet. Onze adviseurs kijken samen met u naar de mogelijkheden en zoeken altijd naar een praktische invulling die past bij uw bedrijf en personeelsvraag.

Neem direct contact op met een adviseur.

Talenten in dienst nemen

Iedereen die kan werken maar door een arbeidsbeperking ondersteuning nodig heeft bij werk of inkomsten, valt onder de Participatiewet. De ondersteuning kan bestaan uit begeleiding op de werkvloer, minder werkuren, een aangepaste werkplek of iets anders. Ook deze mensen willen graag aan het werk en hun talenten inzetten. Neemt u zo’n talent in dienst? Dan geeft u daarmee invulling aan de Banenafspraak.

Werkgeversservicepunt Groot-Amsterdam heeft een groot bestand van mensen die graag willen werken, ook talenten die onder de Participatiewet vallen. Ontdek hoe mensen met een arbeidsbeperking of andere ondersteuningsvraag uw bedrijf kunnen verrijken.

Advies en ondersteuning voor werkgevers

WSP ondersteunt u als werkgever bij het in dienst nemen van mensen die onder de Participatiewet vallen. WSP helpt u kosteloos met

Bent u op zoek naar personeel en maakt u de stap naar een inclusieve werkvloer?

Ja, ik wil een adviesgesprek

Voordelen van werven via Werkgeversservicepunt Groot-Amsterdam

Via WSP werkt u aan een divers personeelsbestand. De voordelen?

  • Betere resultaten. Samenwerken met verschillende mensen stimuleert de creativiteit binnen uw organisatie.
  • Hogere omzet. Met een divers personeelsbestand kunt u meer klanten begrijpen en bedienen.
  • Maatschappelijke impact. Samen zorgen we voor meer banen voor meer mensen.