De Participatiewet en de Banenafspraak

De Participatiewet en de Banenafspraak

In 2015 is de Participatiewet ingegaan. Het doel van deze wet is meer banen voor meer mensen, ook voor mensen met een ziekte of arbeidsbeperking. Om dit te realiseren hebben de overheid en het bedrijfsleven beloofd om tot 2026 in totaal 125.000 banen realiseren voor mensen met een ziekte of arbeidshandicap. Deze banenafspraak geldt voor bedrijven met 25 werknemers of meer.

Aan de slag met de Participatiewet

Wilt u invulling geven aan de Participatiewet? Werkgeversservicepunt Groot-Amsterdam (WSP) kijkt samen met u naar de mogelijkheden, zonder uw rendement uit het oog te verliezen. Met een arbeidsanalyse ontdekt u welke taken u kunt laten doen door werkzoekenden met een arbeidsbeperking. Vraag nu een adviesgesprek aan!

 

Geschikte kandidaten

U geeft invulling aan de banenafspraak van de Participatiewet als de nieuwe medewerker is opgenomen in het doelgroepregister van het UWV. Sinds 2016 kunnen kandidaten ook in het doelgroepregister worden opgenomen via de Praktijkroute. Welke route u ook kiest, WSP helpt u aan een geschikte kandidaat!

Subsidie en advies

  • Om werkgevers te ondersteunen zijn er verschillende subsidies. Ontdek de kansen in een adviesgesprek!
  • Met een proefplaatsing bijvoorbeeld kunt u kijken of de kandidaat bij de baan past terwijl de uitkering nog even doorloopt.
  • Neemt u de kandidaat in dienst? Dan kan verminderde loonwaarde gecompenseerd worden met loonkostensubsidie.
  • Een jobcoach kan voor ondersteuning op de werkvloer zorgen.
  • Hier vindt u alle subsidies op een rij.

Arbeidsanalyse

Met een arbeidsanalyse of quickscan ontdekt u welke taken u kunt laten doen door werkzoekenden met een arbeidsbeperking. Op deze manier kunt u invulling geven aan de banenafspraak van de Participatiewet. Vraag een adviesgesprek aan.

"Waarom we arbeidsbeperkten aannemen bij BMW? Het past bij ons bedrijf. En we willen gewoon voldoen aan de Participatiewet."

Ria Theuvenet
BMW

Aan de slag met de Participatiewet?

Met een arbeidsanalyse ontdekt u waar in uw bedrijf de kansen liggen.

Vraag een adviesgesprek aan

De WSP samenwerkingspartners:

AM match
Pantar
Uithoorn
De Ronde Venen
Ouder-Amstel
Haarlemmermeer
Diemen
Amsterdam
Amstelveen
Aalsmeer
UWV
AM match, Pantar, Uithoorn, De Ronde Venen, Ouder-Amstel, Haarlemmermeer, Diemen, Amsterdam, Amstelveen, Aalsmeer, UWV