Vermoedt u dat u personeel heeft dat krap bij kas zit? Wijs ze dan vrijblijvend op de minimaregelingen van de gemeente waarin zij wonen. Elke gemeente heeft minimaregelingen voor mensen die het financieel moeilijk hebben.

Voorbeelden van minimaregelingen

De minimaregelingen zijn er voor mensen die het financieel moeilijk hebben. De regelingen zijn uitgebreid en divers. Denk aan een extra bijdrage voor de kinderopvang, een laptop voor een schoolgaand kind, kwijtschelding van gemeentebelastingen of een gratis identiteitskaart. Alle gemeenten hebben minimaregelingen. 

Ook voor uw werknemers

Alle gemeenten in de regio Groot-Amsterdam hebben een budget voor mensen met een laag inkomen of weinig geld. Deze minimaregelingen zijn onvoldoende bekend bij de doelgroep. Daarom roepen gemeenten werkgevers op om personeel te wijzen op deze regelingen.

Wat kunt u als werkgever doen?

Heeft u het idee dat er bij u op de werkvloer mensen zijn die krap bij kas zitten? Wijs uw medewerkers dan op de minimaregelingen. Uw gemeente kan u helpen. Overigens zijn de minimaregelingen er voor iedereen, ook voor werkgevers die krap bij kas zitten.

Aan de slag met minimaregelingen

Stuur een informatiebrief naar al uw medewerkers over de minimaregelingen. Medewerkers willen hun financiële problemen vaak niet met hun werkgever bespreken. Vermeld daarom in de brief het telefoonnummer van uw gemeente.

Kleine moeite, groot gebaar naar personeel

Uw personeel met een brief wijzen op de minimaregelingen is een kleine moeite, maar u helpt mensen die krap bij kas zitten enorm. Frank Klein Woolthuis van schoonmaakbedrijf Hectas stuurde zijn medewerkers zo’n informatiebrief: “Het kost je een postzegel, en je helpt er een ander mee.”

Overzicht minimaregelingen in Groot-Amsterdam

Hieronder vindt u een overzicht van websites met minimaregelingen in de gemeenten die onderdeel zijn van Groot-Amsterdam.

Aalsmeer

Amstelveen

Amsterdam of mail naar pakjekans@amsterdam.nl 

Diemen

Haarlemmermeer

Ouder-Amstel

De Ronde Venen

Uithoorn

Meer informatie

Wilt u als werkgever advies vragen over het helpen van personeel dat krap bij kas zit? Neem dan contact met ons op via info@wspgrootamsterdam.nl

Bekijk ook de pagina met informatie over schuldhulpverlening.