Minimaregelingen

Minimaregelingen

Vermoedt u dat u personeel heeft dat krap bij kas zit? Wijs ze dan vrijblijvend op de minimaregelingen van de gemeente waarin zij wonen. Elke gemeente heeft minimaregelingen voor mensen die het financieel moeilijk hebben.

Voorbeelden van minimaregelingen

De minimaregelingen zijn er voor mensen die het financieel moeilijk hebben. De regelingen zijn uitgebreid en divers. Denk aan een extra bijdrage voor de kinderopvang, een laptop voor een schoolgaand kind, kwijtschelding van gemeentebelastingen of een gratis identiteitskaart. Alle gemeenten hebben minimaregelingen. Hier vindt u een overzicht van de minimaregelingen van de gemeente Amsterdam.

Ook voor uw werknemers

Alle gemeenten in de regio Groot-Amsterdam hebben een budget voor mensen met een laag inkomen of weinig geld. Deze minimaregelingen zijn onvoldoende bekend bij de doelgroep. Daarom roepen gemeenten werkgevers op om personeel te wijzen op deze regelingen.

Wat kunt u als werkgever doen?

Heeft u het idee dat er bij u op de werkvloer mensen zijn die krap bij kas zitten? Wijs uw medewerkers dan op de minimaregelingen. Uw gemeente kan u helpen. Voor medewerkers uit de gemeente Amsterdam kunt u mailen naar pakjekans@amsterdam.nl of kijk op www.amsterdam.nl/pakjekans. Overigens zijn de minimaregelingen er voor iedereen, ook voor werkgevers die krap bij kas zitten.

Aan de slag met minimaregelingen

  • Stuur een informatiebrief naar al uw medewerkers over de minimaregelingen.
  • Medewerkers willen hun financiële problemen vaak niet met hun werkgever bespreken. Vermeld daarom in de brief het telefoonnummer van uw gemeente. Medewerkers uit Amsterdam kunt u wijzen op de website: amsterdam.nl/pakjekans
  • Tip! De gemeente Amsterdam heeft een standaardbrief klaarliggen die u kunt gebruiken. Mail naar pakjekans@amsterdam.nl of kijk op amsterdam.nl/pakjekans

Kleine moeite, groot gebaar naar personeel

Uw personeel wijzen op de minimaregelingen is een kleine moeite, maar u helpt mensen die krap bij kas zitten enorm. Frank Klein Woolthuis van schoonmaakbedrijf Hectas heeft zijn medewerkers een informatiebrief gestuurd: “Het kost je een postzegel, en je helpt er een ander mee.”

Bekijk ook de pagina met informatie over schuldhulpverlening.

De WSP samenwerkingspartners:

AM match
Pantar
Uithoorn
De Ronde Venen
Ouder-Amstel
Haarlemmermeer
Diemen
Amsterdam
Amstelveen
Aalsmeer
UWV
AM match, Pantar, Uithoorn, De Ronde Venen, Ouder-Amstel, Haarlemmermeer, Diemen, Amsterdam, Amstelveen, Aalsmeer, UWV