Tachtig procent van de werkgevers heeft te maken met medewerkers die geldzorgen hebben. Een medewerker komt bijvoorbeeld moeilijk rond of heeft schulden. Deze financiële problemen zorgen voor stress, ook op de werkvloer. Dat is vervelend, ook voor u. Bijvoorbeeld omdat de werknemer met financiële zorgen vaker ziek is.

Als werkgever kunt u helpen. Dat kan door financiële problemen bespreekbaar te maken en door te verwijzen naar hulpverlening en informatie. De gemeenten in de regio Groot-Amsterdam bieden minimaregelingen en schuldhulpverlening om u en uw medewerkers te helpen.

Schuldhulpverlening voor uw werknemers

De website financieelgezondewerknemers.nl ondersteunt werkgevers met tips en checklists om werknemers ‘financieel fit’ en daarmee duurzaam inzetbaar te laten blijven. Op die manier kunnen kosten voor werkgevers beperkt of voorkomen worden.

De gemeente Amsterdam biedt werkgevers deze ondersteuning:

  • Voor werkgevers, HR-managers, teamleiders en directieleden is er de trainingWegwijs in schuldhulp’. Hierin leert u hoe schuldhulpverlening werkt en wat u van een schuldhulpverlener kunt verwachten. Meer informatie over de training en bijbehorende kosten? Mail naar backoffice@wegwijsinschuldhulp.nl.
  • Informatie over hulp bij geldproblemen. Werknemers met zorgen over geld kunnen terecht op de pagina Hulp bij geldproblemen.
  • Kennis ophalen en delen. Wilt u meedenken over hoe werkgevers hun rol bij schuldenproblematiek kunnen vormgeven? Wilt u kennis en ervaringen delen met andere professionals? Of wilt u meer informatie over wat de gemeente Amsterdam voor u kan betekenen? Mail naar sociaalwerkgeverschap@amsterdam.nl.

Wilt u werknemers zelf informatie geven over schuldhulpverlening van de gemeenten in de regio Groot-Amsterdam of werknemers doorverwijzen? Dan kunt u de websites van de volgende gemeenten gebruiken:

Aalsmeer
Amstelveen
Amsterdam en Wegwijs in schuldhulp Amsterdam
Diemen
Haarlemmermeer
Ouder-Amstel
De Ronde Venen
Uithoorn

Minimaregelingen voor uw werknemers

Elke gemeente heeft minimaregelingen voor mensen die het financieel moeilijk hebben. De regelingen zijn divers. Denk aan een extra bijdrage voor de kinderopvang, een laptop voor een schoolgaand kind, kwijtschelding van gemeentebelastingen of een gratis identiteitskaart.

U kunt uw medewerkers wijzen op de verschillende minimaregelingen van de gemeenten in de regio Groot-Amsterdam:

Aalsmeer
Amstelveen
Amsterdam of mail naar pakjekans@amsterdam.nl
Diemen
Haarlemmermeer
Ouder-Amstel
De Ronde Venen
Uithoorn

Ook interessant:
Informatie over taaltraining voor uw personeel.