De voordelen van een diverse en inclusieve werkvloer

De voordelen van een diverse en inclusieve werkvloer

Steeds meer werkgevers ontdekken de voordelen van diversiteit en inclusie. Een diverse en inclusieve werkvloer is een afspiegeling van de maatschappij. Er is een gelijke verdeling van mannen en vrouwen. Er werken mensen van alle leeftijden, achtergronden en geaardheid. En er is ruimte voor divers talent. Jongeren of juist 50-plussers, statushouders of werkzoekenden die niet zelfstandig een volledig minimumloon kunnen verdienen, zoals mensen met een arbeidsbeperking. 

Zo werkt dat

Op een diverse en inclusieve werkvloer brengt iedereen zijn of haar eigen kennis, ervaring en talent mee. Door een evenwichtige samenstelling van personeel op alle niveaus binnen de organisatie worden kennis, talent en ervaring optimaal benut. Dat biedt kansen voor medewerkers en voordelen voor werkgevers om hun organisatie sterker te maken.

Uw voordelen als werkgever

  • Samenwerken met verschillende mensen stimuleert de creativiteit binnen uw organisatie. Verschillende invalshoeken, ervaringen en visies voorkomen een ‘tunnelvisie’ en inspireren om buiten de bestaande kaders te denken. Dit kan bijdragen aan de innovatie van uw producten, diensten en processen.
  • Met een divers personeelsbestand kunt u grotere groepen klanten beter begrijpen en bedienen. Dit kan leiden tot meer klanten.
  • Als u divers en inclusief personeel werft, dan bereikt u een bredere groep sollicitanten. Zo vergroot u de kans om een kandidaat te vinden die aan de functie-eisen voldoet. Dat is een groot voordeel in een krappe arbeidsmarkt.
  • Een team waar mensen naar elkaar luisteren en rekening met elkaar houden, is over het algemeen een socialer team. Daar profiteert iedereen van.
  • Met een diverse en inclusieve organisatie creëert u een goed imago. U trekt klanten en medewerkers; zij komen immers graag bij een divers en inclusief bedrijf.

Aan de slag

WSP helpt u graag op weg om divers talent in dienst te nemen. Dat werkt zo:

  • WSP is er voor werkgevers met een warm hart. Wij werven en selecteren kandidaten voor u en helpen met het organiseren van scholing, ondersteuning op de werkvloer en het aanvragen van subsidies. Een van onze adviseurs vertelt u er graag meer over. Neem contact op
  • Door een talent met een afstand tot de arbeidsmarkt aan te nemen kunt u invulling geven aan de Participatiewet. Onze adviseurs kennen de Participatiewet en helpen u zo efficiënt mogelijk op weg. Neem contact op

Meer weten over divers en inclusief werven?

Lees deze handige tips

‘Er was een vooroordeel over de doelgroep, ook bij mij. Want waar loop je tegenaan? Gelukkig hebben we alles kunnen oplossen’

Bedrijfsleider Richard Ozdemirci, HMSHost locatie La Place Schiphol Lees het artikel

De WSP samenwerkingspartners:

AM match
Pantar
Uithoorn
De Ronde Venen
Ouder-Amstel
Haarlemmermeer
Diemen
Amsterdam
Amstelveen
Aalsmeer
UWV
AM match, Pantar, Uithoorn, De Ronde Venen, Ouder-Amstel, Haarlemmermeer, Diemen, Amsterdam, Amstelveen, Aalsmeer, UWV