Met een arbeidsanalyse of quickscan ontdekt u welke taken u kunt laten doen door werkzoekenden met een arbeidsbeperking. Op deze manier kunt u invulling geven aan de Participatiewet.

Wat is een arbeidsanalyse?

We analyseren de bestaande werkprocessen en functies van uw organisatie en onderzoeken welke werkzaamheden door mensen met een arbeidsbeperking uitgevoerd kunnen worden. Het WSP heeft een divers personeelsbestand met hoog- en laagopgeleid personeel. We geven ook advies over mogelijke subsidies en begeleiding op de werkvloer.

De uitkomst van een arbeidsanalyse

U ontvangt van ons een advies met daarin de mogelijkheden op een rij. Soms zijn er al openstaande vacatures die geschikt zijn voor werkzoekenden met een arbeidsbeperking. Er zijn ook bedrijven die (delen van) het productieproces laten uitvoeren door arbeidsgehandicapten. Een andere mogelijkheid is jobcarving, ook wel banencreatie genoemd.

Jobcarving

We kijken of uw personeel het werk doet waarvoor het is opgeleid en aangenomen. Alle – vaak eenvoudige handelingen en taken – die daarbuiten vallen, bundelen we in nieuwe functies die geschikt zijn voor mensen met een arbeidsbeperking.

Voorbeelden

De banen die ontstaan verschillen per bedrijf. Denk bijvoorbeeld aan een afdelingsassistent die administratief werk overneemt en telefoontjes beantwoordt. In de horeca kunt u denken aan het indekken van de tafels of het snijden van groenten in de keuken. Soms kan een heel productieproces uitgevoerd worden door arbeidsgehandicapten.

Arbeidsanalyse: een gedegen advies

Een arbeidsanalyse is een grondig onderzoek naar de mogelijkheden voor u als werkgever om arbeidsgehandicapten een baan te bieden. Hier leest u precies hoe we te werk gaan: Arbeidsanalyse in 4 stappen.

Quickscan: snel de kansen inzichtelijk

Met een quickscan maken we de kansen snel inzichtelijk. Dat doen we op basis van enkele gesprekken binnen uw bedrijf. Soms kunnen we direct een geschikte vacature opstellen. Na de quickscan kunt u altijd kiezen voor een volledige arbeidsanalyse.

Kosten

Wij rekenen geen kosten voor een quickscan of arbeidsanalyse. We rekenen wel op uw inzet en betrokkenheid.