Informatie afbouw corona-steunpakket

Informatie voor werkgevers

Informatie afbouw corona-steunpakket

Corona-steunpakket voor banen en economie stopt per tweede kwartaal 2022

25-2-2022 | Bron: Nieuwsbericht Rijksoverheid

In het perspectief van de corona-ontwikkelingen gaat Nederland open en kunnen ondernemers weer aan de slag. Daarom stopt het kabinet per het tweede kwartaal (per 1 april 2022) met het coronasteunpakket. Ondernemers kunnen dan geen gebruik meer maken van de tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid (NOW), de Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL) en het generieke uitstel van belastingbetalingen. Er komt ook een einde aan de tijdelijk vereenvoudigde uitvoering van het Besluit bijstandverlening zelfstandigen (Bbz), het reguliere Bbz wordt weer zonder wijzigingen uitgevoerd.
Lees het hele nieuwsbericht op Rijksoverheid.nl.

Waar kunt u terecht met vragen?

De meest actuele informatie over het steun- en herstelpakket corona kunnen bedrijven en werkenden vinden op Rijksoverheid.nl/steunpakket. Ondernemers kunnen voor meer vragen ook terecht op de website van de Kamer van Koophandel. Staat het antwoord op uw vraag er niet bij? Bel dan het adviesteam via 0800 – 2117. Werkenden en werkzoekenden kunnen daarnaast terecht op hoewerktnederland.nl.


Regionaal Werkcentrum Groot-Amsterdam

Heeft u geen Werk meer voor uw personeel of bent u juist op zoek naar personeel. Het Regionaal Werkcentrum Groot-Amsterdam verbindt werkgevers die door de coronamaatregelen geen werk voor hun personeel hebben, met werkgevers die juist mensen zoeken. Neem contact op met het RWC.

Coronasteun terugbetalen

Heeft u financiële steun gekregen om door de coronacrisis te komen? Zoals NOW, TVL, Tozo of bijzonder uitstel van betaling. Veel regelingen zijn gestopt. Sommige regelingen moet u terugbetalen. En als u een belastingschuld heeft, moet u die aflossen. Informatie hierover vindt u op Ondernemersplein.

Veelgestelde vragen UWV

Op de website van UWV vindt u algemene informatie en kunt u terecht voor veelgestelde vragen over de coronamaatregelen.

Toolbox Corona en Banenafspraak

Werkgevers met medewerkers uit de doelgroep Banenafspraak kunnen aanvullende informatie en tips vinden in de Toolbox Corona en Banenafspraak

De WSP samenwerkingspartners:

AM match
Pantar
Uithoorn
De Ronde Venen
Ouder-Amstel
Haarlemmermeer
Diemen
Amsterdam
Amstelveen
Aalsmeer
UWV
AM match, Pantar, Uithoorn, De Ronde Venen, Ouder-Amstel, Haarlemmermeer, Diemen, Amsterdam, Amstelveen, Aalsmeer, UWV