Steunmaatregelen coronacrisis

Informatie voor werkgevers

Steunmaatregelen coronacrisis

Kabinet breidt coronasteun voor ondernemers uit

26-11-2021 | Bron: Nieuwsbericht Rijksoverheid


Om het aantal contacten tot een minimum te beperken en daarmee de verspreiding van het coronavirus een halt toe te roepen, worden de coronamaatregelen verder aangescherpt. Het kabinet ziet dat dit grote gevolgen heeft voor ondernemers en werkenden en breidt daarom het steunpakket fors uit. Zo keert de loonsubsidie NOW terug en verhoogt het kabinet de Tegemoetkoming Vaste Lasten. Met deze uitbreiding is bijna 2,2 miljard euro gemoeid. Deze uitbreiding van het steunpakket komt bovenop de coronasteun die het kabinet op 16 november 2021 aankondigde. Lees het hele nieuwsbericht op de website van de Rijksoverheid.

Waar kunt u terecht met vragen?
De meest actuele informatie over het steun- en herstelpakket corona kunnen bedrijven en werkenden vinden op Rijksoverheid.nl/steunpakket. Ondernemers kunnen voor meer vragen ook terecht op de website van de Kamer van Koophandel. Staat het antwoord op uw vraag er niet bij? Bel dan het adviesteam via 0800 – 2117. Werkenden en werkzoekenden kunnen daarnaast terecht op hoewerktnederland.nl.


Regionaal Werkcentrum Groot-Amsterdam

Heeft u geen Werk meer voor uw personeel of bent u juist op zoek naar personeel. Het Regionaal Werkcentrum Groot-Amsterdam verbindt werkgevers die door de coronamaatregelen geen werk voor hun personeel hebben, met werkgevers die juist mensen zoeken. Neem contact op met het RWC.

Coronasteun terugbetalen

Heeft u financiële steun gekregen om door de coronacrisis te komen? Zoals NOW, TVL, Tozo of bijzonder uitstel van betaling. Veel regelingen zijn sinds 1 oktober 2021 gestopt. Sommige regelingen moet u terugbetalen. En als u een belastingschuld heeft, moet u die aflossen. Informatie hierover vindt u op Ondernemersplein.

Veelgestelde vragen UWV

Op de website van UWV vindt u algemene informatie en kunt u terecht voor veelgestelde vragen over de coronamaatregelen.

Toolbox Corona en Banenafspraak

Werkgevers met medewerkers uit de doelgroep Banenafspraak kunnen aanvullende informatie en tips vinden in de Toolbox Corona en Banenafspraak

De WSP samenwerkingspartners:

AM match
Pantar
Uithoorn
De Ronde Venen
Ouder-Amstel
Haarlemmermeer
Diemen
Amsterdam
Amstelveen
Aalsmeer
UWV
AM match, Pantar, Uithoorn, De Ronde Venen, Ouder-Amstel, Haarlemmermeer, Diemen, Amsterdam, Amstelveen, Aalsmeer, UWV