Joep Langen, medeoprichter van Koeckebackers vertelt over zijn motivatie om werkzoekenden aan het werk te helpen. “Het kan niet waar zijn dat er in Nederland zoveel mensen met talent thuis op de bank zitten, terwijl zij ook van grote waarde kunnen zijn op de arbeidsmarkt.

Verse koek zonder troep

“Wat wij doen? We maken handgemaakte verse koek zonder troep. Daarnaast bieden wij een ontwikkelingstraject voor werkzoekenden met een afstand tot de arbeidsmarkt.”

On-the-job coaching

In de praktijk betekent dat de koekenbakkers driekwart jaar bij Koeckebackers aan de slag zijn. Door middel van on-the-job coaching, teamdagen, reflectiegesprekken worden zij zich bewust van hun eigen gedrag, hun valkuilen, hun diepste verlangens en hun angst.

Talent op de bank

Langen: “We kiezen ervoor om te werken met het WSP omdat we dezelfde gedachte delen. Het kan niet waar zijn dat er in Nederland zoveel mensen met talent thuis op de bank zitten, terwijl zij ook van grote waarde kunnen zijn op de arbeidsmarkt.”

Maatschappelijk en financieel rendement

“Deze vorm van sociaal ondernemen is ons bestaansrecht. Het levert ons maatschappelijk en financieel rendement.” Het mes snijdt volgens Langen aan twee kanten: “We komen namelijk in aanmerking voor loonsubsidie, maar krijgen zo ook gemotiveerde medewerkers.”

Idealen

Waarom wij werkzoekenden met een uitkering aan het werk helpen? Omdat we dromen van een wereld waarin iedereen zichzelf kan zijn en talent gezien wordt. Wij zijn alvast begonnen.