Diverse en inclusieve werkvloer

Diverse en inclusieve werkvloer

Steeds meer werkgevers ontdekken de voordelen van een diverse en inclusie. Een diverse en inclusieve werkvloer is een afspiegeling van de maatschappij. Er is een gelijke verdeling van mannen en vrouwen. Er werken mensen van alle leeftijden en achtergronden. En er is ruimte voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, zoals mensen die niet zelfstandig een volledig salaris kunnen verdienen. Iedereen brengt zijn of haar eigen kennis, ervaring en talenten mee.

Diversiteits- en inclusiemanagement

Met diversiteits- en inclusiemanagement streeft een organisatie naar een evenwichtige samenstelling van personeel op alle niveaus binnen de organisatie. Verschillende talenten, kennis en ervaringen worden zo optimaal benut. Dat heeft grote voordelen voor medewerkers en biedt kansen voor werkgevers om hun organisatie te optimaliseren.

Uw voordeel als werkgever

  • Samenwerken met verschillende mensen stimuleert de creativiteit binnen uw organisatie. Verschillende invalshoeken, ervaringen en visies voorkomen een ‘tunnelvisie’ en inspireren om buiten de bestaande kaders te denken. Dit kan bijdragen aan de innovatie van uw producten en diensten.
  • Met een divers samengesteld personeelsbestand kunt u grotere groepen klanten beter begrijpen en bedienen. Dit kan leiden tot meer klanten.
  • Als u divers en inclusief personeel werft, dan bereikt u een bredere groep sollicitanten en haalt u gemakkelijker kwaliteit in huis. Dat is een groot voordeel in een krappe arbeidsmarkt.
  • Een team waar mensen naar elkaar luisteren en rekening met elkaar houden, is over het algemeen een socialer team. Daar profiteert iedereen van.
  • Met een diverse en inclusieve organisatie creëert u een goed imago. U trekt klanten en medewerkers; zij komen immers graag bij een divers en inclusief bedrijf.

Aan de slag

Wilt u een werkzoekende met een afstand tot de arbeidsmarkt aannemen? Dan biedt WSP u deze dienstverlening:

  • WSP is er voor werkgevers met een warm hart. Wij werven en selecteren kandidaten voor u en helpen met het organiseren van scholing, ondersteuning op de wekvloer en het aanvragen van subsidies. Een van onze adviseurs vertelt u er graag meer over. Neem contact op
  • Door iemand aan te nemen met een afstand tot de arbeidsmarkt kunt u invulling geven aan de Participatiewet. Onze adviseurs kennen de Participatiewet en helpen u zo efficiënt mogelijk op weg. Neem contact op

Meer weten over divers en inclusief werven?

Zo werkt dat!

‘Het probleem was dat er een vooroordeel was over de doelgroep, ook bij mij. Want waar loop je tegenaan? Maar wij hebben alles kunnen oplossen’

Bedrijfsleider Richard Ozdemirci, HMSHost locatie La Place Schiphol Lees het artikel

De WSP samenwerkingspartners:

AM match
Pantar
Uithoorn
De Ronde Venen
Ouder-Amstel
Haarlemmermeer
Diemen
Amsterdam
Amstelveen
Aalsmeer
UWV
AM match, Pantar, Uithoorn, De Ronde Venen, Ouder-Amstel, Haarlemmermeer, Diemen, Amsterdam, Amstelveen, Aalsmeer, UWV