Meld je hier aan voor het Praktijkatelier Werkgeversarrangementen!

8 maart 2016

Op dinsdag 8 maart 2016 van 10.00-12.45 uur wordt in het Congrescentrum op de Weesperstraat 113 het Praktijkatelier Werkgeversarrangementen georganiseerd.

Je kunt je onderaan deze pagina aanmelden voor dit praktijkatelier.

Waar gaat het over?

Er zijn twee recente onderzoeken van TNO en de Gemeente Amsterdam (afdeling Onderzoek, Informatie & Statistiek) naar de succes- en faalfactoren bij de implementatie van werkgeversarrangementen zoals de loonkostensubsidie en de leerstage. Hieruit blijkt wat er goed werkt bij de uitvoering van deze arrangementen en ook worden concrete aanbevelingen gegeven waarmee we onze werkpraktijk kunnen verbeteren.

Een voorbeeld hiervan is de leiderschapsstijl die de werkgever hanteert: dit blijkt een belangrijke succesfactor voor het slagen van een arrangement. Accountmanagers, adviseurs en jobcoaches kunnen dit gegeven meenemen in de benadering van werkgevers, in het matchingsproces en bij het begeleiden van kandidaten op de werkplek.

Wat gaan we doen?

In het praktijkatelier gaan onderzoekers en professionals uit de uitvoering met elkaar in gesprek over hoe bevindingen en aanbevelingen een plek kunnen krijgen in ons dagelijkse werk.

Programma:

  • Korte presentatie over het onderzoek door onderzoekers Hetty van Kempen (Onderzoek, Informatie & Statistiek) en Martijn van Emmerik (TNO)
  • Twee gespreksrondes in kleine groepen over toepassing van de aanbevelingen in de praktijk
  • Delen opbrengst praktijkatelier, in aanwezigheid van Bas van Delden, directeur RVE Werk

Meld je aan!

Wil je graag meedenken? Meld je dan hieronder aan door het formulier in te vullen. Let op, we hebben maximaal plek voor 40 deelnemers.

Vragen?

Het praktijkatelier wordt georganiseerd voor en door WSP-collega’s. Ook wordt een aantal collega’s van de afdelingen Koers naar Werk en Werk en Re-integratie van de gemeente Amsterdam uitgenodigd. Heb je vragen over het praktijkatelier? Stuur dan een mail naar Anoek Braun: a.braun@amsterdam.nl.

Plaatsen
Beschikbare plaatsen 45
Bevestigd:0
Gereserveerd: 0

Reserveren

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.

Wanneer: 08 maart 2016 10:00 - 12:45

Locatie
Congrescentrum Weesperstraat
Weesperstraat 113
1018 VN Amsterdam

Kaart wordt geladen...

De WSP samenwerkingspartners:

AM match
Pantar
Uithoorn
De Ronde Venen
Ouder-Amstel
Haarlemmermeer
Diemen
Amsterdam
Amstelveen
Aalsmeer
UWV
AM match, Pantar, Uithoorn, De Ronde Venen, Ouder-Amstel, Haarlemmermeer, Diemen, Amsterdam, Amstelveen, Aalsmeer, UWV