[EXPERTBLOG] Er zijn veel werkzoekenden die moeilijk aan een baan kunnen komen. Denk aan energieke jongeren, ervaren 50-plussers, gemotiveerde vluchtelingen en talentvolle mensen met een arbeidsbeperking. Mensen zoals u en ik, met talenten, energie en ervaring. Wie personeel werft via WSP, geeft deze werkzoekenden een kans.

Waarom zou u?

Toch is het niet voor elke werkgever vanzelfsprekend om juist iemand met een afstand tot de arbeidsmarkt een kans te geven. Waarom doen de werkgevers waarmee wij samenwerken het wel? Wij vroegen het aan hun. Ze konden veel voordelen benoemen, maar er was maar één antwoord dat iedereen noemde.

De voordelen

  • Een team met iemand waar rekening mee gehouden moet worden, is een socialer team. Daar profiteert iedereen van.
  • Samenwerken met verschillende mensen stimuleert de creativiteit binnen een organisatie. Dit leidt tot meer innovatie.
  • Een sociale werksfeer heeft effect op uw imago. Klanten en medewerkers komen graag bij een sociaal bedrijf. MVO is populair.
  • Met een divers samengesteld personeelsbestand kunnen bedrijven grotere groepen klanten begrijpen en bedienen. Dit kan leiden tot meer klanten.
  • Inzetten op diversiteit levert een groter arbeidspotentieel in een krapper wordende arbeidsmarkt.

De enige echte reden

Er was dus maar één antwoord dat iedereen noemde. Iedereen is het er namelijk over eens dat er in onze maatschappij – ten onrechte – hele groepen mensen worden overgeslagen. Omdat ze te jong, te oud of te anders zijn. En de werkgevers waarmee wij samenwerken zijn het daar niet mee eens. Ze zeggen:

  • ‘Iedereen verdient een kans.’
  • ‘Werk is een voorwaarde voor levensgeluk, dat gun je iedereen.’
  • ‘Ik draag jullie kandidaten een warm hart toe.’

Gezocht: werkgevers met een warm hart

Daarom gaan we vanaf nu op zoek naar alle werkgevers met een warm hart. Want wij vinden dat iedereen een kans op werk verdient.

 

Joshua Bevers WSP Groot-Amsterdam

Joshua Bevers is senior adviseur Marketing & Communicatie bij het Werkgeversservicepunt Groot-Amsterdam (WSP). In dit blog roept hij werkgevers met een warm hart op om werkzoekenden met een afstand tot de arbeidsmarkt een kans op werk te geven.

Save

Save

Save

Save