Het creëren van werkgelegenheid voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt is één van de uitdagingen waar de stad Amsterdam voor staat. De gemeente Amsterdam en Impact Hub Amsterdam zijn ervan overtuigd dat sociale firma’s hierin een cruciale rol kunnen spelen. Door middel van het programma De Uitdaging geven wij startende sociale firma’s ruggensteun. Tot 20 september kunt u zich aanmelden. In oktober start het programma!

Arbeidsplekken voor kwetsbare Amsterdammers

Door het creëren van arbeidsplekken voor Amsterdammers met een arbeidsbeperking en het bieden van een dagbesteding voor kwetsbare groepen zijn sociale firma’s belangrijke partners van de stad. Daarom slaan de gemeente Amsterdam en Impact Hub Amsterdam de handen ineen om nieuwe sociale firma’s een goede start te geven.

Gaat u als ondernemer De Uitdaging aan?

Met De Uitdaging krijgt uw sociale onderneming een solide start. In samenwerking met andere ondernemers ontwikkelt u een business model, u krijgt daarbij professionele ondersteuning en mentoring van ervaren sociaal ondernemers. Daarnaast krijgt u workshops, masterclasses, intervisie en toegang tot een kwalitatief zeer hoogwaardig netwerk van experts en investeerders.

Wat levert het u op?

Aan het eind van het programma heeft u uw organisatie ingericht en een business plan en een financieel plan uitgewerkt. U heeft een klant gevonden om uw onderneming mee te starten en een presentatie gegeven voor een zaal met investeerders. Een uitgelezen kans om uw plan gefinancierd te krijgen.

Meedoen?

Bent u geïnteresseerd? Meld u dan aan vóór 20 september via ilse.kwaaitaal@impacthub.net. Op de website www.amsterdam.nl/uitdaging vindt u meer informatie.