Vraag: U wilt inclusief ondernemen, hoe gaat u te werk?

 

A. Ik werf personeel via WSP
B. Ik ga werken aan een inclusief bedrijfsmodel
C. Ik werf personeel, en tegelijkertijd ontwikkel ik een inclusief bedrijfsmodel

En het antwoord is…

Alle antwoorden op deze vragen zijn goed. U kunt gewoon beginnen met inclusief ondernemen door een eerste kandidaat te werven. (Wij helpen u daar graag bij!) Bijvoorbeeld om te voldoen aan de banenafspraak van de Participatiewet. Of gewoon omdat u mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een warm hart toedraagt.

Zelfcoach voor inclusief ondernemen

Maar voor de werkgevers die er meer werk van willen maken heeft Werkgeversvereniging AWVN de Zelfcoach ontwikkeld. Een gratis online tool die werkgevers helpt bij het zetten van een eerste of vervolgstap op het terrein van inclusie en participatie.

Alles op een rij

De Zelfcoach is bedoeld voor werkgevers, die vragen hebben over participatie en inclusie in hun organisatie. Bijvoorbeeld omdat ze niet goed weten hoe te beginnen, omdat kennis over de wetgeving ontbreekt of omdat draagvlak een uitdaging is.

Gratis en direct toegankelijk

De Zelfcoach is een toegankelijk en gratis te gebruiken instrument. Hiermee kan de werkgever ‘zichzelf coachen’. De tool bevat antwoorden op zes vraagstukken rond inclusie, waar veel werkgevers tegen aanlopen:

  • Start – waar moet ik beginnen?
  • Doelgroep – wie behoren tot de doelgroep?
  • Business case – hoe maak ik een business case?
  • Draagvlak – hoe creëren we draagvlak?
  • Wetgeving – wat zegt de wet?
  • Samenwerken – hoe kan ik samenwerken (met collega-werkgevers / met bemiddelaars)?

Deze online coach bevat veel informatie, tips, actiepunten, praktijkvoorbeelden en relevante linkjes. U vindt de Zelfcoach in het hoofdmenu op www.werkgeversgaaninclusief.nl.