Jeugdwerkloosheid is onaanvaardbaar. Daar is iedereen het wel over eens. Maar wat moet er gebeuren om werkloze jongeren een kans te geven? Het zelfvertrouwen van deze jongeren is laag, werkgevers lopen steeds hogere risico’s en het onderwijs vindt maar met moeite aansluiting met de arbeidsmarkt voor deze doelgroep.

Eerlijke verhalen

Geef me 1 kans vertelt eerlijke verhalen uit de dagelijkse praktijk. Want als iedereen eerlijk vertelt hoe moeilijk de dagelijkse praktijk is, kunnen we ook oplossingen vinden.

Twee films

Op de website www.geefme1kans.nl vind je twee films. Eén film vertelt over de moeite die het kost om werkloze jongeren in dienst te hebben en houden (De Moeite). En de tweede film vertelt over een jongen met een crimineel verleden die zijn leven maar niet op de rit krijgt (De Laatste Kans). Zijn werkgever wordt voor het blok gezet als hij niet komt opdagen op zijn werk en onbereikbaar is. Geeft hij hem nog 1 laatste kans?

De ervaring van werkgevers

Op deze website delen werkgevers en (voormalig) werkloze jongeren ook hun tips en trucs, onderbouwd met goede en foute voorbeelden uit de praktijk. Al deze verhalen zijn input voor bedrijven, maar ook voor het onderwijs, zodat deze jongeren in de toekomst de arbeidsmarkt iets soepeler betreden.

www.geefme1kans.nl