Dit is Yasmina Segna, één van de zes Realisten. Ze zoekt een baan, valt onder de doelgroep banenafspraak en komt graag samen met een andere Realist in uw bedrijf meer vertellen over De Participatiewet. Bijvoorbeeld tijdens een managementvergadering.

Yasmina Segna

Zin om te werken

“Eindelijk kunnen werkgevers zien wie wij zijn,” zegt Yasmina. Zelf zoekt ze een baan als receptioniste. “Het lijkt me heerlijk om te werken, net als alle andere mensen. Op een rustige werkplek, waar mijn enige taak is om de telefoon op te nemen. Als iemand iets wil doorgeven, schrijf ik het op en zorg ik dat het bij de juiste persoon terecht komt.” De Realisten hebben allemaal wel wat, maar vooral zin om te werken. Deze groep is samengesteld om de doelgroep banenafspraak een gezicht te geven.

Yasmina weet wat ze kan

Yasmina is heel realistisch, ze weet wat ze kan en wat ze niet kan. “Daarom zit ik ook bij De Realisten. Ik heb een licht verstandelijke beperking en als het te druk is raak ik overprikkeld.” In eerste instantie was ze bang dat een bedrijf verlies draait als ze haar in dienst nemen. “Maar dat gebeurt dus niet! Wie mij in dienst neemt, kan een subsidie krijgen.”

De Realisten hebben allemaal wel wat, maar vooral zin om te werken

Trots op De Realisten

“Sommige Realisten zijn veel slimmer dan ik,” grapt Yasmina. “Ik heb mbo niveau 1, twee andere Realisten hebben hogere mbo-opleidingen. Er zijn ook twee hbo’ers en één heeft een universitaire opleiding.” Yasmina is trots is op De Realisten: “We geven alle arbeidsbeperkten een stem. Dat is belangrijk, want dan sta je er niet alleen voor, en we krijgen allemaal een kans op werk.”

Wilt u Yasmina of een van de andere Realisten uitnodigen?

Mail Robin de Rooij r.derooij@cnvjongeren.nl

Zo werkt het:

Twee Realisten komen langs bij u op de werkvloer. Bijvoorbeeld tijdens het managementoverleg vertellen ze wie ze zijn en wat voor werk ze zoeken. Ze kunnen meteen vertellen wat de Participatiewet voor werkgevers betekent.

5 redenen om een Realist uit te nodigen

  1. Je maakt een start met de Participatiewet
  2. Je vergroot je kennis over de Participatiewet
  3. Je krijgt een beeld van de doelgroep
  4. De realisten kunnen meer vertellen over het Sociaal Akkoord en de Participatiewet
  5. En bij een match, heeft u een nieuwe collega waarmee u invulling geeft aan de Participatiewet

De Realisten is een landelijk initiatief van CNV Jongeren: www.derealisten.nu

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save