Een jaar was Irene Nogarede (64) werkloos, tijdens een bijeenkomst van het UWV voor werkloze ouderen kreeg ze de tip om haar geboortedatum niet te noemen in haar cv. “Zo’n bijeenkomst is leuk hoor! Het is prettig om te merken dat je er niet alleen voor staat. Ik kreeg van een lotgenoot de tip om een leeftijdloos cv te maken.” Plotseling werd de zestigplusser overspoeld met positieve reacties. “Een betere match bestaat er niet! zeiden ze dan, maar na het sollicitatiegesprek viel de keuze toch op een ander.”

Klik

Toen wees Yvette Feist van het Werkgeversservivepunt Groot-Amsterdam (WSP) Irene op de vacature bij Senioren Zorg Plan, de thuiszorg voor cliënten met dementie. Haar cv en het functieprofiel voor zorgcoördinator waren vrijwel identiek. En haar leeftijd werd gezien als een grote plus. “Het is een baan die me op het lijf geschreven is, want ik heb jarenlange ervaring als verpleegkundige, ik ben manager geweest bij een kleinschalig woonproject voor dementerenden, en ik ben ook vijfentwintig jaar zelfstandig ondernemer geweest. En toen was er ook nog een enorme klik met het team.”

Mag ik je bellen?

“Ik schreef meteen een brief en stuurde mijn cv mee. Die avond kreeg ik een mail van Simona Wagner die daar de operationele leiding heeft: ‘Mag ik je bellen?’ Ik had helemaal geen tijd om me voor te bereiden, maar daardoor hadden we een heel onbevangen en efficiënt gesprek. Tijdens het gesprek werd duidelijk dat mijn leeftijd wordt gezien als ervaring, ervaring die je direct terugvindt op mijn cv.”

Simona Wagner

Werkgever Simona Wagner was meteen onder de indruk van het cv van Irene Nogarede.

Een uitzonderlijke aanwinst

Dat beaamt werkgever Simona Wagner: “We zijn een klein bedrijf, personeel aannemen is altijd spannend. In Irene heb ik alle vertrouwen. Ze is vijfentwintig jaar zelfstandig ondernemer geweest. Én ze heeft jarenlang meegedraaid in de zorg op uitvoerend en operationeel vlak.” Simona is vast van plan de banden met WSP aan te trekken om op zoek te gaan naar meer ervaren zorgprofessionals. “Irene is een uitzonderlijke aanwinst. Zo’n ervaren kracht vind je maar zelden.”

Lees het interview met Simona Wagner: Levenswijsheid is een grote plus op een cv

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save