“We zochten versterking op kantoor en Irene Nogarede sprong er meteen uit. Ze heeft een aardige staat van dienst, dat is ook de grootste reden om een ouder iemand aan te nemen.” Simona Wagner voert de operationele leiding van Senioren Zorg Plan (SZP). Deze kleinschalige thuiszorgorganisatie levert op betrokken en liefdevolle wijze zorg aan ouderen met een vorm van dementie.

Iemand met wat ervaring

De MKB’er zocht een zorgcoördinator om met een team van drie collega’s de ruim negentig zelfstandige zorgprofessionals te coördineren. Simona: “Irene heeft vijfentwintig jaar een eigen restaurant gehad. Nou, dan weet je, dit is iemand die niet gauw opgeeft. En het is ook iemand die de risico’s van het ondernemerschap snapt. Als mensen in de zorg niet goed functioneren, zeg ik altijd, ga maar een tijdje in de horeca werken.”

Complexe taak

SZP voorziet een groeiende groep cliënten met dementie van zorg. Om twee redenen een complexe taak, want zorgprofessionals zijn ontzettend moeilijk te vinden en de doelgroep is meestal zorgmijdend. “Je kunt niet binnen komen en de cliënt gaan douchen. Soms duurt het een maand voordat je iemand zover krijgt.” Simona vervolgt: “Verzorging of verpleging is vaak wel nodig, maar eerst moeten we weken investeren om hun vertrouwen te winnen. Al het werk dat daarvoor verricht moet worden, wordt maar zelden vergoed.” Irene Nogarede is in dienst bij Senioren Zorg Plan

Irene kan de klus klaren

Irene coördineert de grote groep zorgprofessionals en is de spil tussen de zorgverleners, de cliënten en de mantelzorgers. “Het is dus een baan waarin haar ‘horeca-mentaliteit’ maar ook haar achtergrond als verpleegkundige cruciaal is. Dus toen bleek dat ze goed klikte met het team op kantoor, was de keuze snel gemaakt. We hadden meteen het vertrouwen dat Irene deze klus kan klaren.”

Elk levensjaar is winst

“Leeftijd is voor mij als werkgever nooit een criterium geweest. Nou ja, bij een sollicitante van 27 ben ik wel op mijn hoede. Weet je, elk levensjaar is winst, zeker in dit vak. En levenswijsheid is een grote plus op een cv. De zorgverleners van SZP zitten met de kinderen van tachtigjarigen aan tafel, dat zijn vijftigers die een serieuze gesprekspartner verwachten.”

Oud is een stom woord

“Ik kan niet tegen het woord oud. Wat zegt dat nou over een persoon? Neem Hillary Clinton. Ze zit in de bloei van haar leven. Ze ziet er geweldig uit, heeft de power om de baas van Amerika te worden. En ja, ze is 68 jaar oud. Nou, Irene is 64, ik denk dat ze nog wel een paar jaar mee gaat. Als ze nog heel lang mee wil, dan heb ik daar alleen maar voordeel van, want dan hoef ik geen sociale premies meer af te dragen. Deze week ontdekte ik dat ik nu al gebruik kan maken van de mobiliteitsbonus. Een leuke bijkomstigheid!”

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save