Dit najaar gaat de eerste editie van het programma De Uitdaging van start. De inschrijving is geopend.

Eén van de uitdagingen waar Amsterdam voor staat is meer werkgelegenheid scheppen voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. De gemeente Amsterdam, Impact Hub Amsterdam en de Leergang Sociaal Ondernemen (Nyenrode Business Universiteit) zijn ervan overtuigd dat sociale firma’s hierin een cruciale rol kunnen spelen. Door het creëren van arbeidsplekken voor Amsterdammers met een afstand tot de arbeidsmarkt en het bieden van een dagbesteding voor kwetsbare groepen zijn sociale firma’s belangrijke partners van de stad.

Wij geven sociale ondernemers daarom graag extra ondersteuning

Wat biedt De Uitdaging de ondernemer?
Tijdens De Uitdaging ontwikkelt de ondernemer van een sociale firma in samenwerking met andere ondernemers zijn business model met professionele ondersteuning en advies van ervaren sociaal ondernemers. Daarnaast krijgen ze workshops, masterclasses, intervisie-sessies en toegang tot een kwalitatief zeer hoogwaardig netwerk van experts en investeerders. De ondernemers leren wat ze nodig hebben om hun onderneming een solide start te geven.

Wat levert het programma de ondernemer op?
Startende sociale firma’s hebben aan het eind van het programma hun organisatie ingericht en een business model en financieel plan uitgewerkt. Ze hebben een klant gevonden om hun onderneming mee te starten en een presentatie gegeven voor een jury en netwerk van investeerders.

Wat levert het programma de Amsterdammer op?
Wethouder Vliegenthart (Werk, Inkomen en Participatie): “Sociale firma’s zijn belangrijke partners van de gemeente Amsterdam omdat zij Amsterdammers met een arbeidsbeperking passend werk en echte banen bieden. Wij geven sociale ondernemers daarom graag extra ondersteuning, zoals vanuit De Uitdaging.”

Hoe doet u mee aan De Uitdaging?
Op de website www.amsterdam.nl/uitdaging vindt u meer informatie zoals selectiecriteria en veelgestelde vragen. Heeft u interesse in deelname aan het programma? Neem dan contact op met Ilse Kwaaitaal voor een intake gesprek: ilse.kwaaitaal@impacthub.net.