“Ieder mens heeft talent, maar niet ieder mens krijgt een kans. Bij het Good Hotel zien we dat mensen die kans willen pakken. Is dat makkelijk? Nee. Worden er fouten gemaakt? Natuurlijk. Gaat het ze lukken? Absoluut!”

“Het Good Hotel wil het beste in elk mens naar boven te halen,” zegt Marten Dresden, CEO van het Good Hotel. “Begin 2015 hebben we 25 kandidaten geselecteerd uit de bijstand en laten beginnen aan ons opleidingstraject. Daarna zijn ze aan boord gegaan bij ons hotel, waarna ze zijn doorgestroomd naar een vaste baan bij een andere werkgever.

Cherrety werkt nu bij New York Film Café

“We waren best heel vaak met elkaar. En we waren best op elkaar gesteld. Het was heel spannend om de overstap te maken naar een nieuwe plek.” Cherrety nam deel aan de eerste lichting van Good Hotel trainees, na 3 maanden in het Good Hotel gaat ze aan het werk bij het New York Film Academy Café. “Het is hartstikke leuk. Het is iets nieuws, het is fris.”

Eduard is manager van het NYFA Cafe en zag meteen dat Cherrety een aanwinst zou zijn voor zijn café. “Ik zag meteen, die zou het kunnen. In de horeca moet je enthousiast zijn en vriendelijk. Je moet erin investeren, maar je krijgt er ook veel voor terug. Ik denk dat ze hier nog heel lang en vrolijk blijft werken, tenminste dat hoop ik!”

afl 2 - cherrety zingt_kl

Martin werkt nu bij het ROC

Martin werkte bij Good Hotel in de technische dienst en werkt nu als conciërge bij het ROC. “Ik heb nu een mooi perspectief. Ik zie waar ik vandaan kom en wat er nog voor me ligt. Ik ben er trots op dat ik mee mocht doen aan het Good Hotel. Maar ook op wat ik heb bereikt. En dat ik nu weer verder kan.”

Zijn begeleider vanuit Randstad, Nora Otto: “Het contrast is groot. Hij is nu zo blij en gelukkig, maar dat was hij niet na tweeënhalf jaar bijstand. Dit is een hele mooie opstap. Ik ben er heel trots op dat Martin is aangenomen bij ROC, want dat heeft hij toch zelf gedaan.”

afl 3 - martin bij randstad 2_klTony en Chavelli werken bij Krasnapolski

Tony en Chavelli werken beiden bij Hotel Krasnapolsky. Tony is zo trots als een pauw: “Doorzetten. Gewoon doorzetten. De aanhouder wint. Ja echt. Als je doorzet, komt het altijd goed.” Hun manager bij Krasnapolski, Nicole Leeuw is zeer tevreden: “Chavelli en Tony hebben allebei die klik met de horeca. Ik verwacht zeker dat ze verder zullen komen.” Daar twijfelt Chavelli niet aan: “Een jaar geleden zat ik in de uitkering en nu werk ik in een vijfsterrenhotel. Ik weet nu dat ik het kan.”

Save