“Zo motiveer ik mezelf elke ochtend: Ik kan het. Ik weet dat ik het kan. Dus ik doe het.” Chavelli is 25 jaar oud en heeft een kind van drie. Na een periode in de bijstand is zij gestart aan het trainingsprogramma van het Good Hotel. Ze is nu lead food en beverages bij het Good Hotel en start binnenkort bij Hotel Krasnapolski.

“Ik had een baan in een kantine en ben op dat moment zwanger geraakt. Zij wilden mijn contract niet verlengen omdat ik op dat moment precies met zwangerschapsverlof zou gaan. Dat vonden ze zonde” Chavelli uit Amsterdam Zuid-Oost (25) heeft een kind van drie en werd vanaf dat moment werkeloos.

Toen kwam haar consulent met een hospitality training bij het Good Hotel. Chavelli: “Ze zei we beginnen met iets nieuws. In juni 2015 opent er een hotel op een boot. Echt heel leuk. Dus zo ben ik erin gestapt.”

Perpectief op de toekomst

Het trainingsprogramma is een intensief traject voor de deelnemers waarin niet alleen hospitality vaardigheden worden ontwikkeld, er wordt ook gewerkt aan hun zelfvertrouwen en toekomstbeeld. “Toen ik die cursus had volbracht. En het hotel werd geopend, toen had ik echt zoiets van: I made it!”

Arjan Vliegenthart, wethouder gemeente Amsterdam: “Zo’n traject als Good hotel nu aanbiedt aan jongeren is een kans om vaardigheden te ontwikkelen, om die daarna weer in te zetten om een goede boterham te verdienen. Het geeft een perspectief op een goede toekomst.”

Create beauty do good klIedereen werkt mee

Cor van Zadelhof is investeerder van het Good Hotel: “Meestal als ik gebouwen koop, kijk ik naar hoeveel geld het oplevert. Wat is de bottom line? Maar hier zijn twee bottom lines. Een maatschappelijke en een financiële bottom line. Het is heel ontroerend om te zien hoe mensen die hier een opleiding krijgen reageren.”

Eric van den Burg, wethouder gemeente Amsterdam: “We moeten heel veel jongeren aan werk helpen. Het traineeship dat hier is gestart helpt daarbij. En als we dat als gemeente kunnen ondersteunen, dan doen we dat!”

Een nieuwe baan

Het doel van het Good Hotel is niet om heel veel hotels neer te zetten, vertelt Marten van Dresden, CEO van het Good Hotel: “Er zijn meerdere manieren om impact te hebben. Als andere hotels ons voorbeeld volgen, dan hebben we enorm veel bereikt.”

Chavelli is de eerste van haar lichting die een stap maakt naar een nieuwe baan bij het Krasnapolski Hotel. “Ik ben heel erg enthousiast, en ik vind het heel spannend.” Op haar laatste dag ontvangt ze een bos bloemen van haar chef. Ze barst in tranen uit. “Nu begint het pas.” Zegt haar chef. “Ja echt!” zegt Chavelli, terwijl ze haar tranen afveegt.

De Good Hotel

De Good Hotel is een drijvend hotel dat aanmeert in grote steden. Op dit moment ligt het in Londen!

Lees ook deel I: Het Traineeship

En lees deel III: De Overstap

Op zoek naar personeel?

WSP bemiddelt werkzoekenden vanuit dit soort traineeships naar werkgevers in de hospitality zoals het Krasnapolsky. Ook in andere sectoren zijn voorbeelden van dit soort leerwerktrajecten. Bent u op zoek naar personeel in de hospitality? Bel 0800 525 25 25.

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save