Staatssecretaris Klijnsma, wethouder Vliegenthart, Fit for Free vestigingsmanager Nanne Blom en medewerker Tom van Tilburg zetten in de Amsterdam Arena hun handtekening op de Groot(s) Amsterdam-voetbal. Ze tekenen voor een duurzaam dienstverband. Ze vinden het belangrijk om meer werkgevers te inspireren om ook werkzoekenden met een arbeidshandicap in dienst te nemen. Wethouder Vliegenthart: ”Iedereen moet mee kunnen doen. Werken, het hebben van een baan is daarbij heel belangrijk. Gemeenten en werkgevers hebben een grote verantwoordelijkheid om zoveel mogelijk mensen aan het werk te helpen.”

99 contracten voor arbeidsbeperkten

Dat was de ambitie van Groot(s) Amsterdam voor deze dag. Met het tekenen van de voetbal door Tom van Tilburg viert Groot(s) Amsterdam vandaag dat er sinds 1 maart van dit jaar al 252 nieuwe plaatsingen bij verschillende werkgevers in de regio Groot-Amsterdam hebben plaatsgevonden.
De dag begon met een inspirerend ontbijt voor CEO’s. Overdag waren er Meet & Greets op 3 locaties in de stad: een stevige impuls voor het Sociaal Akkoord.

Dit is Tom

Tom van Tilburg heeft ADHD. “Wil je die term zo min mogelijk gebruiken? Ik wil niet in een hokje gepropt worden.” Na een zoektocht van 6 jaar heeft Tom nu een baan bij Fit for Free. Wat werk voor hem betekent? “Alles.” Hij is even stil. “Ja, het betekent alles voor me. Iedereen wil toch gewoon een plek in de maatschappij? Ik heb een heftige tijd achter de rug. Eindelijk gaat het goed. Ik heb voor het eerst in mijn leven een baan die compleet bij me past.”

Sociaal Akkoord

Werkgevers en het kabinet sloten in 2013 een Sociaal Akkoord, werkgevers beloofden om in 2026 100.0000 banen voor mensen met een arbeidsbeperking te realiseren. Steeds meer werkgevers zetten zich in voor een inclusieve arbeidsmarkt, 252 plaatsingen worden vandaag gevierd, maar om landelijk voor 2026 die 100.000 banen te realiseren is er meer nodig. Daarom organiseert het Werkgeversservicepunt, samen met Onbeperkt aan de Slag en met de 99van Amsterdam: Groot(s) Amsterdam!

Meer informatie

www.grootsamsterdam.nl

Meer inspiratie? wspgrootamsterdam.nl/sociaal-ondernemen/