Stuit je ook wel eens op onbegrip als je vertelt dat je werkt met arbeidsbeperkten? Wij hebben de vooroordelen voor je getackled.

Waarom zou je werken met een arbeidsbeperkte?

Sociaal ondernemen. Mensen een kans op werk geven. Er zijn mensen die niet begrijpen waarom je het doet. Medewerkers met een ziekte of handicap zijn namelijk:

  1. Ongemotiveerd
  2. Minder productief
  3. Kosten extra tijd, en dus geld
  4. Het vraagt extra inzet van je huidige personeel
  5. En het is slecht voor je imago

Wij hebben de vooroordelen weerlegd, o.a. op basis van de ervaringen van onze klanten.

Arbeidsbeperkten zijn ongemotiveerd

Klanten van WSP zijn het erover eens: medewerkers met een beperking zijn dankbaar voor de kans die ze krijgen en trots op hun werk. Ze weten wat het is om op de bank te zitten. Dus nemen de kans op werk met veel enthousiasme aan.

Mensen met een beperking zijn minder productief

Waarom zou je die mogelijke ziektedagen en eventuele aanpassingen op de werkplek op je hals halen? Toch zijn er steeds meer ondernemers die kijken naar wat iemand wél kan. Dan blijkt er meer mogelijk dan je denkt.

Op de website Werken met een Beperking vind je handleidingen voor werken met mensen met astma, epilepsie, of ziekten als autistisme en adhd. Soms heeft het zelfs voordelen. www.werkenmeteenbeperking.nl

Het kost extra tijd en dus geld

Werken met mensen kost tijd en geld. Ook met arbeidsbeperkten. De inwerkperiode is meestal intensiever.

Extra werk voor het huidige personeel

Klopt. Personeel met een beperking heeft extra aandacht nodig. Sommige werknemers zullen nooit zelfstandig kunnen werken. Maar in ruil daarvoor kan een jobcoach de nieuwe medewerker inwerken, hij zorgt gelijk voor begrip op de werkvloer. Andere voordelen die we van onze klanten hoorden:

Werken met arbeidsbeperkten is slecht voor je imago

Duurzaamheid verkoopt niet, consumenten kopen met hun portemonnee en vinden hun eigen gezondheid erg belangrijk. Om het grote publiek te trekken staat niet het label ‘duurzaam’ of ‘sociaal’ centraal, maar het verhaal achter het product of dienst.