Op de website van Fruitful Office zie je hun eerste werknemer Gwensly Ricardo. Hij komt uit Curaçao, is zichtbaar allochtoon, hij is jonger dan 25 jaar én hij is nierpatiënt en heeft een transplantatie ondergaan. Directeur Jacob Nawijn blogt erover…

100% inzet

Volgens de statistieken is Gwensly behoorlijk kansloos op de arbeidsmarkt. Idioot, want hij is een van onze beste productiemedewerkers en echt de vrolijkste en liefste persoon die ik ken. Als je niet lekker in je vel zit moet je 5 minuten met Gwensly praten. Daar fleur je altijd van op. In een periode dat we nog niets hadden heeft Gwensly zich voor meer dan 100% ingezet om Fruitful Office van de grond te krijgen.

gwensly

Enorme lach

Doordat hij heel ziek is geweest en lang heeft moeten wachten op de succesvolle transplantatie van zijn nieuwe nier ziet hij iedere dag dat hij gezond is en kán werken als een geschenk uit de hemel. Dit straalt hij dan ook uit met een enorme lach en altijd optimistische verhalen. Hij is een geweldige sfeermaker in onze organisatie die je op een koude winterse dag het gevoel geeft alsof je op de Antillen zit.

Werken met chronisch zieken

Wij geven bewust werk aan mensen met een chronische ziekte of handicap. Deze medewerkers zijn extra toegewijd, want ze zijn dolblij met de kans die ze krijgen. En een dag gezond aan het werk is niet vanzelfsprekend voor ze. Behalve enthousiaste medewerkers krijgen we er ook subsidie voor, een soort vergoeding voor de grootste onkosten.

Elk bedrijf is sociaal

Volgens mij is elk bedrijf een sociaal bedrijf, want iedereen werkt met mensen

We worden geroemd om ons sociale ondernemerschap. Onzin! Volgens mij is elk bedrijf een sociaal bedrijf, want iedereen werkt met mensen. Mensen worden nou eenmaal ziek en krijgen te maken met problemen. Elke slimme ondernemer wil toch het maximale uit zijn mensen halen? Dan moet je ook het maximale geven. En die investering loont. In elk geval bij Fruitful Office.

— Jacob Nawijn – Fruitful Office

Film: Diversiteit op de werkvloer

Bekijk ook dit filmpje waarin Jacob Nawijn vertelt over de voordelen van diversiteit op de werkvloer.

Save