In de Stagestraat bieden werkgevers uit één straat of winkelgebied werkloze jongeren en herintreders werkervaringsplaatsen aan. Zoals in winkelcentrum Groot Gelderlandplein, waar twaalf ondernemingen samen de Stagestraat Gelderlandplein vormen.

De stagiairs werken hier een half jaar met behoud van uitkering. Ze doen ervaring op en werken aan de uitbreiding van hun netwerk, zodat de kans op een vaste baan groeit. Na de stageperiode ontvangen ze een certificaat. Als het allemaal goed is bevallen, kan er ook een arbeidsovereenkomst in zitten.

Een nieuwe uitdaging en een mooie baan

Bijvoorbeeld voor Samia Ichalhi, die stage liep bij Ici Paris XL. Zij ontving op 22 juni zowel haar certificaat als een arbeidscontract.

Paul Slettenhaar bestuurder Stadsdeel Zuid is speciaal naar het Gelderlandplein gekomen om Samia te feliciteren met haar prestatie. Hij is zeer tevreden over het project, dat in de vorige bestuursperiode is opgestart: ”Stagestraat heeft heel veel succes. Het is voor de ondernemers goed, het is voor de werknemers goed, en het is voor het stadsdeel goed.”

Samia kwam bij Ici Paris XL terecht via haar jobcoach Saida el Mhassani (Werkgeversservicepunt Groot-Amsterdam). Als joboach is el Mhassani gedurende de stageperiode een aanspreekpunt voor zowel de stagiair als de werkgever. ”Je kunt me zien als een soort spin in het web, die alle lijntjes uitzet om ervoor te zorgen dat de stageperiode zo goed mogelijk wordt benut en afgesloten. Begeleiding wordt ingezet naar wens van de werkgever en kandidaat: stukje maatwerk.”

Samia is zeer tevreden met haar keuze bij Ici Paris XL stage te lopen: ”Ik heb al eerder in een winkel gestaan, maar ik had nog geen ervaring in een parfumerie. Daarom wilde ik dit graag doen: het was een nieuwe uitdading. En ik heb er een mooie baan aan overgehouden!”

Een steentje bijdragen

Ook Titia Fung, bedrijfsleider van het filiaal, is enthousiast over de Stagestraat: ”In economisch zware tijden is het goed om als bedrijf een steentje bij te dragen.” Voor haar was er dan ook geen drempel om op deze manier personeel aan te nemen: ”Je moet iemand natuurlijk begeleiden en een vak aanleren: een stukje investering. Maar dat moet altijd. Samia kwam hier binnen zonder ervaring in de cosmetica, maar als de inzet en de interesse aanwezig zijn, kan er weinig misgaan.”

Herman van Wissen, voorzitter van de ondernemersvereniging, is blij dat zijn winkelcentrum deelneemt: ”De werkgevers krijgen personeel van hoge kwaliteit, en de werknemers doen enorme ervaring op.”

Informatiebijeenkomsten

Voor iedereen die in Amsterdam woont en graag ervaring wil opdoen in een winkelgebied, zijn er binnenkort twee informatiebijeenkomsten:

Amsterdam Zuid:
Maandag 29 juni van 14.00 tot 15.00 uur Hutspot, Van Woustraat 4

Amsterdam Zuidoost:
Dinsdag 30 juni van 14.00 uur tot 15.00 uur Surinaams restaurant Kon Esi Baka, Reigersbos 102a


Geïnteresseerden uit alle stadsdelen zijn welkom.
Aanmelden of meer informatie nodig?
mail: aimee@stadenco.nl | facebook/Stagestraat |www.stagestraat.nl

Op de groepsfoto van links naar rechts: Paul Slettenhaar (bestuurder Stadsdeel Zuid), Herman van Wissen (voorzitter van de ondernemersvereniging), Samia Ichalhi (voormalig stagiair), Titia Fung (bedrijfsleider filiaal Ici Paris XL)