Vrijdag 20 maart organiseerde het Groenonderwijscentrum samen met het Wellantcollege en het Werkgeversservicepunt Groot-Amsterdam(WSP) GO Natuurtalenten. Dit is een experience voor jongeren uit Groot-Amsterdam om kennis te maken met bedrijven in Greenport Aalsmeer. De organiserende partijen spelen met Go Natuurtalenten in op de behoefte van werkgevers op Greenport om meer jongeren te interesseren voor de sector en het gebied.

Een groep van 20 jongeren nam deel aan een kleurrijke excursie naar Bunnik Vriesea’s in de Kwakel en plantenexporteur Waterdrinker in Aalsmeer. De jongere konden een kijkje nemen bij de bedrijven. Siegfried Bunnik, Commercial Director Bromelia Specialist, laat met veel plezier zijn bedrijf zien . Belangrijk voor hem is dat jongeren de juiste werkmentaliteit hebben, affiniteit met het product en de wil om zichzelf te ontwikkelen. ‘Iedereen moet ergens een keer beginnen’.

De dag werd afgesloten op het Wellantcollege Aalsmeer waar de jongeren een voorlichting kregen over diverse BBL-opleidingen in de sector. Er was met name interesse in de richtingen Logistiek en Hoveniers.

Het WSP zal de jongeren die aan de slag willen in de groensector begeleiden bij het vinden van een Leer-Werkbedrijf, zodat zij zo snel mogelijk aan het werk kunnen en in augustus kunnen starten met de opleiding.

Meer informatie

Wilt u ook een rondleiding verzorgen of heeft u vacatures (eventueel ook voor opleidingsplaatsen (BBL)). Neem dan contact met ons op via info@wspgrootamsterdam.nl of bel 0800 525 25 25.