Goede, gemotiveerde medewerkers zijn dichterbij dan menig werkgever denkt, weten Martin van Klinken en Timo Rijsterborgh, accountmanagers bij het brancheteam Agrarische sector en Groenvoorziening (kortweg brancheteam Agro) van het Werkgeversservicepunt Groot-Amsterdam (WSP).

“Werkgevers hadden vroeger te maken met verschillende uitvoeringsinstanties voor Wajong, Wsw en Wwb, die allemaal hun eigen regelingen en contactpersonen hadden. Bij het WSP werken we met één aanspreekpunt voor vragen over personeel, arbeidsmarktontwikkelingen en subsidies.”

Binnen het WSP wordt branchegewijs gewerkt. Zo is alle arbeidsmarktkennis over land- en tuinbouw, hoveniers/groenvoorziening, bloemen- en groene detailhandel en voedselverwerking samengebracht in het brancheteam Agro. “Wij willen ondernemers in de branche ondersteunen bij hun personeelsvraag en zorgen voor kandidaten die voldoen aan hun eisen. Anderzijds helpen wij werkzoekenden aan het werk. We spreken ondernemers en maken afspraken met overkoepelende organisaties. Zo is er een convenant tussen de stichting Greenport Aalsmeer en het WSP.”

Lees meer over de aanpak van het WSP in de agrarische sector in het interview in Het Ondernemersbelang.

Bron: Het Ondernemersbelang