Interim Financebureau Staan was op zoek naar een administratieve medewerker/office manager. Per toeval kwam men in contact met WSP. „Gewoonlijk adverteren wij als we vacatures hebben”, aldus Danny ’t Hoen van Staan. „Dat bleek dit maal niet nodig, WSP stelde een goede kandidaat voor zodat verder zoeken niet nodig was. ”

Mobiliteitbureau

Olga Nagtegaal (42) heeft van oktober 2012 t/m december 2013 voor 15 uur per week als huishoudelijk medewerker gewerkt voor zorgaanbieder Amstelring. Haar contract werd per 30 december 2013 van rechtswege niet meer verlengd. Via haar werkgever kwam ze in contact met het mobiliteitscentrum Van Werk naar Werk in de Zorg van WSP.

To-the-point

In juni 2014 ontving Olga een uitnodiging voor een gesprek met Eddy van den Berg van WSP. Al snel werd duidelijk dat dit een heel ander gesprek was dan de vorige gesprekken die Olga had gevoerd. „Het was praktisch, open en to-the-point. Ik kon aangeven wat ik wel en wat ik niet wilde qua werk. Ik kreeg persoonlijke aandacht en centraal stond wat ik wel kan in plaats van wat niet. Daarnaast heeft Van den Berg een uitgebreid netwerk.”

Spannend

Interim finance bureau Staan levert al negen jaar aan gerenommeerde organisaties tijdelijke ondersteuning door hbo+ en wo+ financials. Zij waren op zoek naar een administratief medewerker/office manager en hadden het CV van Olga via Van den Berg onder ogen gekregen. Doordat zij een goed getuigschrift lazen en aanknopingspunten zagen was een afspraak snel gemaakt.

Het gesprek met Danny ’t Hoen van Staan vond Olga spannend. ’t Hoen maar ook de andere collega’s bleken gelukkig leuke mensen die Olga op haar gemak stelden. Na een aantal gesprekken werd besloten dat Olga kon starten met een proefperiode van een maand. „ De loonkostensubsidie is mooi meegenomen maar dat gaf niet de doorslag,” aldus ’t Hoen.

„Uiteindelijk gaat het om de juiste ervaring en „klik”. Verschil is dat je als werkgever iets meer tijd moet nemen in de begeleiding in het begin, het zelfvertrouwen van Olga ligt – door de vervelende ervaringen van de afgelopen periode – wat lager dus dat is een aandachtspunt. Wij zijn ontzettend blij met Olga, ”  zegt Danny. „Je ziet haar opbloeien, het zelfvertrouwen neemt toe. We zijn ook blij dat we een bijdrage kunnen leveren aan haar persoonlijk geluk.”

Ik voel me gezien

Omdat Olga het beste presteert in een goede structuur heeft ze 32 uur over 5 dagen verdeeld. „Staan is een gezond bedrijf, prioriteiten liggen op de juiste dingen. Het zijn heel slimme mensen en er is een goede workflow,” aldus Olga. Op de vraag waarom ze het zo naar haar zin heeft is Olga heel duidelijk: „Staan bestaat uit een klein team, ik voel me gezien en dat vind ik erg prettig. Dit is echt de leukste baan die ik ooit heb gehad!”