Werkzoekenden vinden baan op Landelijke Banenmarkt in Amsterdam

13 oktober 2014
Werkzoekenden vinden baan op Landelijke Banenmarkt in Amsterdam

UWV organiseerde donderdag 9 oktober met de gemeenten op een viertal locaties in Amsterdam de Landelijke Banenmarkt. De activiteiten in en rond Amsterdam waren onderdeel van de WERK 3Daagse die in heel Nederland werd gehouden. Duizenden werkzoekenden en honderden werkgevers namen er aan deel deze week.

Amsterdamse werkzoekenden gingen donderdag in gesprek met werkgevers uit uiteenlopende branches, zoals de techniek, de zorg en de horeca. Er waren speeddates in Het Sieraad aan de Postjesweg, werkzoekenden toonden hun kunde aan bedrijven door virtueel te lassen in De Herstelling aan de Laarderhoogtweg en sleepten in alle vroegte een baan binnen na een rondleiding en een sollicitatieronde op de bloemenveiling in Aalsmeer.

Werkzoekenden en werkgevers werden bij elkaar gebracht door UWV, gemeenten en het WerkgeversServicepunt Groot-Amsterdam, een samenwerkingsverband van UWV, gemeenten, Pantar en AM-groep. Werkgevers in Amsterdam kunnen met al hun vragen bij het servicepunt terecht.

WERK 3daagse

De Landelijke Banenmarkt was het sluitstuk van de WERK 3daagse die op dinsdag van start ging. Tijdens deze dagen zijn werkzoekenden met trainingen voorbereid op de ontmoeting met werkgevers. Ze leren hoe ze social media optimaal kunnen benutten bij het solliciteren, hoe een goed cv op te stellen en zichzelf kort en krachtig te presenteren aan werkgevers.

De WSP samenwerkingspartners:

AM match
Pantar
Uithoorn
De Ronde Venen
Ouder-Amstel
Haarlemmermeer
Diemen
Amsterdam
Amstelveen
Aalsmeer
UWV
AM match, Pantar, Uithoorn, De Ronde Venen, Ouder-Amstel, Haarlemmermeer, Diemen, Amsterdam, Amstelveen, Aalsmeer, UWV