Aalsmeer – Op 11 september ondertekenden wethouder Ad Verburg  (gemeente Aalsmeer) namens Greenport Aalsmeer en Hans Mulder, directeur van het Werkgeversservicepunt Groot-Amsterdam, een convenant. Met dit convenant willen ze  de samenwerking tussen beide organisaties bezegelen. Doel van de samenwerking is om werkgevers in de regio Greenport Aalsmeer te ondersteunen bij hun zoektocht naar personeel.

Het Werkgeverservicepunt Groot-Amsterdam (WSP) is een samenwerkingsverband van UWV, Pantar, AM-groep en de gemeenten Uithoorn, De Ronde Venen, Ouder-Amstel, Haarlemmermeer, Diemen, Amsterdam, Amstelveen en Aalsmeer. Werkgevers die op zoek zijn naar gekwalificeerde medewerkers (in dienst of gedetacheerd) of naar medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt, kunnen bij WSP Groot-Amsterdam terecht. Werkgevers kunnen hun vacature melden en het WSP gaat – kosteloos – op zoek naar de juiste kandidaat.

De samenwerking tussen Greenport Aalsmeer en het WSP Groot-Amsterdam is volgens Verburg een logische stap: “Het Werkgeversservicepunt Groot-Amsterdam heeft mensen in zijn bestand die op zoek zijn naar werk. En de tuinbouwsector heeft goed gekwalificeerde mensen nodig. Via deze samenwerking kunnen we vraag naar en aanbod van personeel dichter bij elkaar brengen.”