Action is een van de snelst groeiende winkelketens in Nederland en Europa.
De eerste Action winkel met een oppervlakte van 60m2 werd in juli 1993 geopend in Enkhuizen. In 1996 werd het eerste distributiecentrum in gebruik genomen en momenteel staat in Zwaagdijk een distributiecentrum met de grootte van 60 voetbalvelden.
Wekelijks komen er 100 tot 150 nieuwe artikelen binnen. Het snel wisselende assortiment in combinatie met de zeer lage prijzen zorgt ervoor dat de klanten regelmatig en graag terugkomen.

WSP & Action

Het WSP werkt nu al vier jaar samen met de Action. Bij de Action zijn ze regelmatig op zoek naar divers en gemotiveerd personeel. Van kassamedewerkers tot vakkenvullers, van chauffeurs tot verkoopmedewerker.

Om de juiste kandidaten te vinden neemt de Action ook deel aan de activiteiten van het WSP.
Zo zijn ze de laatste twee jaar actief aanwezig geweest op de Banenmarkt en op het Talent Event.

Enige tijd geleden organiseerden het WSP en Action een Speeddate. Voor deze Speeddate selecteerde het WSP twintig (20) kandidaten die in aanmerking kwamen voor de beschikbare vacatures bij de Action.

Speeddate

De Speeddate bleek succesvol te zijn het WSP heeft een kwart (25%) van de kandidaten kunnen plaatsen, 5 kandidaten van het WSP zijn nu aan het werk bij de Action.

In Nederland zullen er waarschijnlijk nog meer nieuwe vestigingen bijkomen en er blijft natuurlijk altijd verloop onder het personeel.

Het WSP ziet de samenwerking in de toekomst zonnig in.