Op 27 mei zijn zeven technische uitzendbureaus in een speedmeet op zoek gegaan naar geschikte kandidaten van het WSP. Het is de eerste keer dat deze Speedmeet georganiseerd is door het brancheteam Bouw, Industrie en Techniek (BIT), en zeker niet de laatste keer.

In het congrescentrum op de Weesperstraat waren zeven technische uitzendbureaus aanwezig om de vooraf gescreende kandidaten te spreken. Onder de deelnemende uitzendbureaus zaten Technisch Talent, Technicum, Maintec, InAxtion, Tempo-Team, In Person en SWA. De gezamenlijke bureaus hadden enkele tientallen vacatures in de aanbieding variërend van technische monteur, chemisch procesoperator, cnc frezer, 1e pijpfitter en flensmonteur.

De potentiële kandidaten waren vooraf gescreend door de adviseurs van het WSP. Dat betekent dat er vooraf al gekeken is of de CV’s en werkervaring goed matchen bij de aangeboden baan en ook of de werkzoekenden past bij de organisatie. Kandidaten werden vooraf op de hoogte gesteld op welk tijdstip zij zich bij welk uitzendbureau mochten melden. Dit zorgde voor een goede en snelle doorloop.

Speedmeet
Gerda de Jonge is Senior Intercedente van Tempo-Team, tijdens de middag heeft ze zeven kandidaten gesproken. Er stonden er negen op haar lijstje maar twee zijn er niet op komen dagen. Ze heeft hele goede gesprekken gevoerd deze middag, de kandidaten hadden allemaal al een account bij Tempo-Team. Ze heeft vacatures waarvan ze zelf weten dat het profiel heel lastig te vinden is en daarom zetten ze alle middelen in. Deze speedmeet is de eerste in de serie en over deze editie is ze in ieder geval heel erg tevreden.

Marco Dooper is consultant leerwerk trajecten van Maintec. Hij is zeer positief over deze speedmeet. De organisatie, de locatie en de voorbereiding. “Ik ben wel vaker bij dergelijke bijeenkomsten geweest maar dit is wel heel erg goed georganiseerd!”. Hij heeft vijf gesprekken gevoerd en is vooral op zoek naar monteurs in MBO sector. De opleidingseisen zijn heel erg hoog. Werkgevers denken: het is crisis, dus alle kandidaten moeten te vinden zijn. Dat is volgens Marco toch een misvatting. Ook in deze tijd zijn kandidaten die alle noodzakelijke diploma’s hebben wel aan het werk. Het betekent extra goed zoeken en hij wil werkgevers daar wel van bewust maken.

Dit was de eerste speedmeet in 2014 . In het najaar volgt de volgende. Branchecoördinator Lariesa Bierenbroodspot en haar collega’s van het WSP kijken terug op een succesvolle eerste editie en kijken vooruit naar een nog succesvoller tweede uitvoering.