Vorige week vond de zesde editie van het Talent Event plaats voor oriënterende jongeren die niet weten wat ze willen met school of werk. Dit werd georganiseerd door het Jongerenloket van de Dienst Werk en Inkomen (DWI) samen met het Werkgeversservicepunt Groot-Amsterdam (WSP) en de Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling.

Motiveren jongeren
Het Talent Event richt zich op een diverse groep Amsterdamse jongeren tussen 16 en 27 jaar, met of zonder startkwalificatie. Voor werkgevers dus een uitgelezen mogelijkheid om jonge werkzoekenden een kans te bieden binnen hun onderneming of organisatie. Zes uitzendbureaus waren deze dag aanwezig die bij elkaar 45 vacatures hebben aangeleverd voor de speeddate met de jongeren.

Belangrijkste doelstelling van het Talent Event is een attitudeverandering bij de jongeren. Ideaal is dat er direct op het evenement tijdens de speeddate een match plaatsvindt tussen werkgevers en jongeren. Maar de focus deze dag ligt op het motiveren van de jongeren om door te leren, te gaan leren en werken of gelijk te gaan werken.

Speeddate met uitzendbureaus
Aan de speeddate deden Manpower, Randstad, Olympia Uitzendbureau, PDZ Amsterdam, MatcheZ en Tempo-Team mee. De jongeren kregen 10 minuten de tijd om een goed gesprek aan te gaan met het betreffende uitzendbureau over de functie waar ze voor willen solliciteren. Ter voorbereiding hiervoor kregen de jongeren een tweedaagse sollicitatietraining van Olympia Uitzendbureau.

Het was al met al een interessante dag voor werkgevers omdat ze hier een specifieke doelgroep onder ogen kregen. Verschillende matches hebben die dag dan ook vervolgafspraken opgeleverd. Met meer dan 900 bezoekers was dit het succesvolste Talent Event ooit!