Selectiedagen
Maandag 7 april was de eerste selectiedag voor Horeca Werkt. Ruim 60 werkzoekenden kwamen naar de Weesperstraat en kregen activiteiten aangeboden om zich goed voor te bereiden op de ontmoeting met potentiële werkgevers.

Gert-Jan van Dijk en Anouk Eilander van het WSP verwelkomden de werkzoekenden. Ze lichten de achtergrond van Horeca Werkt toe en vertelden meer over het programma. Tijdens de ochtend konden werkzoekenden zich verdiepen in de tientallen banen die er aangeboden worden. Het programma bood een zeer divers aanbod van alles wat zoal nodig kan zijn bij het vinden van passend werk in de horeca. Er werd een masterclass “van vacature naar contact” gegeven en er kon een minicursus bedienen gevolgd worden door met borden en dienbladen te oefenen.

Daarnaast konden kandidaten hun competenties testen en waren er al tientallen banen beschikbaar waar men zich op kon oriënteren. Naast de inhoud was er ook aandacht voor de “buitenkant”, zo kon er een professionele fotoshoot gedaan worden en via “Dress for success” weet je als werkzoekenden precies wat wél en wat niet te dragen bij je sollicitatiegesprekken.

Op dinsdag 8 april kwamen er weer 50 werkzoekenden om een deel van dit programma te volgen.

Masterclasses en speeddates
Horeca Werkt is volgende week op 14 en 16 april. Bedrijven uit Groot-Amsterdam (waaronder ISS catering en Westcord Fashion Hotel) geven masterclasses in hun eigen bedrijf en op woensdag 16 april gaan werkgevers en werkzoekenden bij Hampshire Eden Hotel middels speeddates in gesprek en kunnen kandidaten gelijk hun baan vinden.

Meer informatie over Horeca Werkt? Neem contact op met Anouk Eilander via anouk.eilander@dwi.amsterdam.nl