Het was een drukte van jewelste in het Eden Hotel in Amsterdam op woensdag 16 april.

Een grote en zeer gevarieerde verzameling van Amsterdamse Horecabedrijven, op zoek naar personeel, ontving die dag werkzoekenden. Deze speeddate was onderdeel van Horeca Werkt, een samenwerking van het Werkgeversservicepunt Groot-Amsterdam (WSP) met onder andere Horeca Nederland en een groot aantal Amsterdamse Horecaondernemingen in Groot-Amsterdam.

Hotels met sterren en kleine bed and breakfast met ambities, ze waren er allemaal. En op zoek naar personeel. Van hulpkoks tot afwassers, van medewerkers in de bediening tot receptionisten.

De ruim 100 werkzoekenden waren door het WSP al voorbereid op deze speeddate. Vorige week heeft een aantal werkzoekenden een masterclass kunnen volgen. En tijdens de selectiedagen konden werkzoekenden workshops volgen die uiteen liepen van Dress for Success tot waar liggen nou mijn competenties.

De speeddate werd afgesloten met een netwerkborrel in hotel The Albus. In de komende weken zal duidelijk worden hoeveel werkzoekenden weer aan de slag gegaan zijn in de Amsterdamse Horeca.

Op de foto ziet u de medewerkers van het Ramada hotel in gesprek met één van de kandidaten.