Maandag 3 maart is de aftrap van het mentorproject Link2work. Werkzoekende Amsterdamse jongeren met een (bijna) afgeronde opleiding worden gekoppeld aan mentoren uit bedrijven die gevestigd zijn in de hoofdstad. Wethouder Andrée van Es (Werk, Inkomen en Participatie) en Mirjam Sterk, ambassadeur Aanpak Jeugdwerkloosheid zijn bij de bijeenkomst aanwezig.

Bij Link2Work delen bedrijven en bedrijfsmentoren hun netwerk, ervaring en kennis. Jongeren en jongerenorganisaties worden gematched met een mentor of een bedrijf. Het mentorschap kan op verschillende manieren worden vormgegeven. In overleg worden afspraken over de invulling van het mentorschap en de looptijd gemaakt (gemiddeld 6-12 maanden). De aansluiting van jongeren op de arbeidsmarkt staat altijd centraal.

Kennis delen als bedrijfsmentor
Heeft u een aantal jaar ervaring als werkgever, ondernemer, werknemer of zzp-er en wilt u deze ervaring delen met jongeren en jongerenorganisaties? Meld u dan aan. Link2Work biedt bedrijfsmentoren een training van een dagdeel, deelname aan twee coachingsbijeenkomsten en de kans om met jongeren te werken.

Meer informatie
www.Link2Work.nl. of mail Link2Work@minszw.nl

Link2Work is een initiatief van SterkTeam, het ministerie van SZW, de gemeenten Amsterdam en Rotterdam Zuid en de SER-leden VNO-NCW / MKB-Nederland, FNV Jong, CNV Jongeren, MHP Young Professionals. Radar Advies voert het project uit.