• De kans om jong talent binnen te halen
  • Jong gediplomeerd personeel tegen lage kosten
  • Eenvoudig digitaal te regelen

Vanaf 1 januari 2014 kunt u gebruikmaken van een nieuwe financiële regeling: de Startersbeurs. Gedurende zes maanden kunt u tegen vergoeding van €500 per maand beschikken over een gediplomeerde Amsterdamse jongere. De helft van dit bedrag (plus uw werkgeverslasten) krijgt u terug van de Gemeente Amsterdam.

Kans
Voor u is de Startersbeurs een kans om jong, gediplomeerd en gemotiveerd personeel binnen te halen en kennis te laten maken met uw bedrijf. Het instrument wordt inmiddels door circa 100 gemeenten ingezet als middel tegen jeugdwerkloosheid; onder andere Rotterdam, Nijmegen en Tilburg werken al met de Startersbeurs.

Jonge professional vinden of vacature plaatsen?
Amsterdamse jongeren die gebruik willen maken van de Startersbeurs, moeten die zelf aanvragen. Dit kan via de website www.startersbeurs.nu/amsterdam. Op deze website kunt u ook vacatures plaatsen. Het is aan de starter zelf om een werkervaringsplek bij een werkgever te vinden. Er zijn 200 startersbeurzen beschikbaar in 2014.

Meer informatie?
Kijk op www.startersbeurs.nu/amsterdam. E-mail: amsterdam@startersbeurs.nu
Of bel 0900-460 0000 (op werkdagen van 8.30-12.30 / 13.00-16.30 uur, op vrijdag van 8.30-12.30).

Achtergrondinformatie
De Startersbeurs is een crisismaatregel van de Gemeente Amsterdam tegen jeugdwerkloosheid. De regeling is bedoeld voor jongeren die klaar zijn met hun opleiding en aan de slag willen, maar geen baan kunnen vinden. Door een werkervaringsplek ter beschikking te stellen, helpt u een Amsterdamse starter waardevolle ervaring op te doen.

Campagne Hoezo werkloos
De Startersbeurs is onderdeel van deze campagne Hoezo werkloos!? De Gemeente Amsterdam heeft deze campagne gestart om werkgevers en werkzoekende jongeren meer met elkaar contact te brengen. Onder de vlag van deze campagne organiseert de gemeente activiteiten voor jongeren met scholen. Ook werkt de gemeente samen met prominente Amsterdamse werkgevers om kansen voor jongeren te creëren.

 

LET OP: Met ingang van 1 juli 2015 wordt de Startersbeurs in Amsterdam voortgezet door de Amsterdam Economic Board (AEB). We werken er hard aan om u vlekkeloos te helpen. Wilt u aan de slag met een Startersbeurs met als startdatum 1 juli 2015 of later? Houd de website en Social Media in de gaten voor meer informatie!