De jaarlijkse Participatiemarkt liet dit jaar erg veel mogelijkheden rondom Sociaal Ondernemen (MVO) zien. Gehouden op 26 november in de Meervaart in Amsterdam, waren er kleine en grote bedrijven die elk op een andere manier iets met Sociaal Ondernemen doen.

Wat praktische, simpele ideeën waar u als werkgever mee aan de slag kunt:

  • Albert Heijn stelt zich al 10 jaar tot doel/uitdaging om in elke vestiging minimaal 1 Wajonger in dienst te nemen.
  • Coffee Career helpt mensen voor 3 maanden aan een werkervaringsplek, waarna kandidaten constante begeleiding naar regulier werk krijgen.
  • Jongeren uit de jeugdhulpverlening willen graag nieuwe mensen leren kennen en ervaringen opdoen, maar hebben niet altijd de juiste ingang. B-challenged zorgt met project EventHands ervoor dat deze jongeren hun vrije tijd goed kunnen besteden door op allerlei evenementen mee te helpen (oa. Parkpop, Mundial, Mysteryland, Loveland en Magneetfestival) en door excursies voor hen te organiseren.
  • Festival 5D geeft jongeren met een (on)zichtbare handicap de kans om mee te doen aan culturele activiteiten door werkervaringsplekken en leerwerkplekken open te stellen.
  • Via Zoiizo.nl en Burennetwerk Amsterdam kunnen mensen zich opgeven voor eenmalig vrijwilligerswerk, dat ophoudt wanneer de klus is geklaard. Zo kunnen vrijwilligers zich bezighouden met hun vakgebied, terwijl ze een ander gratis helpen.
  • Makkie zorgt voor contact in de buurt door ervoor te zorgen dat mensen die hulp nodig hebben, mensen kunnen vinden die hen willen helpen. Vrijwilligers kunnen met gespaarde Makkies korting krijgen in winkels in de buurt.

Meer weten over Sociaal Ondernemen met het WSP? Klik hier of bel 0800 525 25 25.