Zes kandidaten behaalden, na eerder langdurig werkloos te zijn geweest, een erkend BBL-diploma op de bedrijfsschool van Joulz. In krap acht maanden ronden zij het traject ‘Techniek: een nieuwe start’ af, waarmee Joulz en het Werkgeversservicepunt Groot-Amsterdam mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een nieuwe kans wil bieden op een goed bestaan.

Eind 2012 is het traject ‘Techniek; een nieuwe start’ in het leven geroepen voor mensen uit de regio Groot-Amsterdam die bijvoorbeeld zonder diploma van school zijn gegaan en daardoor al langere tijd werkloos zijn. Een voorselectie door het Werkgeversservicepunt Groot-Amsterdam leverde 7 gemotiveerde kandidaten op die in aanmerking kwamen voor een leer/werkplek bij Joulz.

Zij zijn gedurende acht maanden door onze bedrijfsschool, het Kennis- en Ervaringsinstituut, opgeleid tot assistent-monteur. Joulz verzorgde de combinatie van leren en werken, terwijl het Werkgeversservicepunt Groot-Amsterdam zich inspande om eventuele drempels, zoals het regelen van kinderopvang, voor de deelnemers aan het traject weg te nemen.

Maatschappelijke betrokkenheid
Gisteren mochten zes kandidaten uit handen van directielid Peter Beij het felbegeerde BBL-diploma in ontvangst nemen. Peter Beij: “Maatschappelijke betrokkenheid zit, als voormalig nutsbedrijf, in onze genen. Daarom zijn wij ook erg trots op dit traject en deze kandidaten, die een bijzondere kans met beide handen hebben aangegrepen.” Met dit diploma maken de geslaagden de stap naar een vaste aanstelling als assistent monteur elektra of gas bij één van onze technisch uitvoerende teams.

Behoefte aan technici
Joulz geeft met het traject ‘Techniek: een nieuwe start’ invulling aan haar (lange termijn) behoefte aan nieuwe monteurs en technisch specialisten op het gebied van elektriciteit, gas en warmte. De bedrijfsschool van Joulz verzorgt jaarlijks zo’n 300 technische BBL-opleidingen. Afgelopen week slaagden, naast dit zestal, nog eens ruim 50 kandidaten voor een erkende technische opleiding.