Op 15 mei gaven vier toonaangevende schoonmaakbedrijven in de regio Amsterdam, een Masterclass schoonmaken is een vak.

De bijna 40 aanwezigen vertegenwoordigden de deelnemende partners in het WSP. Ze kregen interessante ontwikkelingen gepresenteerd en hadden veel vragen voor de werkgevers over de eisen die zij belangrijk vinden voor toekomstige werknemers. Het idee dat je ‘altijd nog kunt gaan schoonmaken’ bleek duidelijk achterhaald.

Schoonmakers zijn voor veel werkgevers in de schoonmaakbranche een visitekaartje bij hun opdrachtgever. Schoonmakers werken ook meer overdag en dan is tenminste een basisbeheersing van de Nederlandse en/of Engelse taal belangrijk omdat je contact hebt met medewerkers van de opdrachtgever. Iedereen start met een korte basisopleiding maar je kunt ook landelijk erkende diploma’s halen, carrière maken en doorgroeien naar specialistische of leidinggevende functies. En een klein maar fijn weetje: het microvezeldoekje heeft intussen het sop vervangen. 

Werkgevers die op zoek zijn naar geschikte kandidaten kunnen een beroep doen op de Schoonmaakpool. De kandidaten in de Schoonmaakpool worden gescreend en geïnterviewd en zijn klaar voor een gesprek bij een werkgever.