Louis Bakker werkt al 25 jaar bij APG waarvan op dit moment als directeur. APG is gespecialiseerd in het maken van geniete brochures en direct mail. Nadat brochures gedrukt zijn doen ze alles rond het vervolgtraject zoals verpakken, insteken, banderen en verzenden. Het bedrijf is 35 jaar geleden begonnen als boekbinderij en heeft de diensten steeds verder uitgebreid.


Over APG

Bij APG in Diemen werken 25 mensen. Ze  werken voor de Grafische industrie zoals bijvoorbeeld drukkerijen. Daarnaast hebben ze veel klanten in de culturele sector zoals Toneelgroep Amsterdam en de Stadsschouwburg Amsterdam. Grote commerciële organisaties zoals KPN staan ook op de klantenlijst van APG.

Milieu staat bij ons enorm hoog in het vaandel. Wij promoten biologisch afbreekbaar folie en zijn iso gecertificeerd op het gebied van kwaliteit en milieu. We hebben het keurmerk voor papier en hout.

De ‘P’ van Planet is dus belangrijk evenals de ‘P’ van People. Er werken hier ook met mensen met een beperking tot de arbeidsmarkt. En dat is een hele bewuste keuze. Wij hebben bepaald soort werk dat uitstekend gedaan kan worden door mensen met een beperking. En als je dat werk hebt als bedrijf, dan moet je het ook aanbieden. Het moet dan natuurlijk nog passen binnen je bedrijf maar ik geloof er ook in dat je het passend kan maken.

Alle apparatuur staat natuurlijk op de juiste werkhoogte en we zorgen ervoor dat mensen zich binnen ons bedrijf zo goed mogelijk kunnen blijven ontwikkelen. Een goede werksfeer binnen ons bedrijf vinden wij heel belangrijk.


Waarom zit u in de Raad van Advies, wat was uw motivatie?
Ik ben heel benieuwd hoe het nou gaat bij het WSP en dat is eigenlijk mijn motivatie. Ik wil ook graag bijdragen aan de verbetering van de dienstverlening. In het bedrijfsleven gaat het allemaal wat sneller. Beslissingen worden sneller genomen en lijnen zijn vaak korter. Ik wil wel kijken of daar in die zin ook een verbetering aan te brengen is bij het WSP.

Ik vind dat er een hele mooie groep mensen beschikbaar is die  gewoon aan de bak moeten komen en daar maak ik me graag hard voor.


Hoe ziet u uw rol als lid van de Raad van Advies?
Ik wil vooral kijken hoe er omgegaan wordt met de kleinere bedrijven. Ik ben zelf natuurlijk een kleinere onderneming en daar zijn er een heleboel van. In mijn rol als adviseur wil ik er aan bijdragen dat ook zij gezien worden en dat er aandacht aan besteed wordt.

Van de grotere bedrijven die in de Raad van Advies zitten kan ik leren en ik wil zelf meer de vertegenwoordiging van de kleinere bedrijven representeren. Ik ben hier directeur en ik doe hier alles en heb niet iemand die zich kan richten op specifieke ontwikkelingen. Ik ben dus van veel zaken op de hoogte.


Wat kan het Werkgeversservicepunt in uw ogen betekenen voor werkgevers?
Als ondernemer heb je er ook behoefte aan om ondernemend aangesproken wordt. Het WSP doet dat al goed en kan daar nog in groeien en nog meer betekenis zijn voor de kleinere ondernemers.

Benieuwd naar de andere leden van de Raad van Advies? Lees de interviews hieronder.