Het Werkgeversservicepunt Groot-Amsterdam, Nieuwzorg en Osira Amstelring overhandigen op vrijdag 12 april 2013 aan 21 kandidaten een certificaat waarmee ze een arbeidscontract verdienen bij Osira Amstelring en hun uitkering stop kunnen zetten. Zij gaan als leerling-verzorgende aan de slag bij Osira. Een tweede groep van 20 kandidaten neemt het stokje daarna van hen over. Naar verwachting stromen zij per 1 september 2013 uit de uitkering en krijgen ook zij een arbeidsovereenkomst als leerling-verzorgende bij Osira Amstelring.

De uitreiking vindt plaats tussen 14.00 en 16.00 uur in de aula van Woonzorgcentrum St. Jacob. Wethouder Andrée van Es van Werk, Inkomen en Participatie en bestuursvoorzitter Osira Amstelring Rob van Dam gaan daarbij in op de ontwikkelingen in de zorg en het succes van de samenwerking.

Evaluatie
De 21 kandidaten die zijn geslaagd, komen van een groep van in totaal 27 kandidaten die het traject hebben gevolgd. Dat betekent dat maar liefst 74% van de kandidaten de eindstreep haalt. De kandidaten zijn erg tevreden over het voortraject: zij waarderen de begeleiding door Nieuwzorg en Osira Amstelring met een 8,4.

Voortraject Zorg
De drie partijen zijn partners in een voortraject voor mensen met een uitkering die een stapje extra nodig hebben voor zij een BBL-traject (leren én werken) mbo-niveau 3 kunnen volgen. Dat extra stapje is het voortraject van Nieuwzorg. In vier maanden tijd worden kandidaten van het WSP klaargestoomd voor het BBL-traject. Na het succesvol afronden van dat voortraject neemt Osira Amstelring de kandidaten in dienst en vervolgen zij hun BBL-opleiding bij een van de woonzorgcentra van Osira.

Meer informatie over dit project? Bel 0800 525 25 25