Na een succesvolle eerste editie in 2012 wordt De Horeca Werkt! dit jaar opnieuw georganiseerd van 25 maart t/m 28 maart 2013. De Horeca Werkt! is een vierdaagse ontmoeting tussen werkgevers uit de horeca en werkzoekenden met een uitkering. Het doel is om zoveel mogelijk succesvolle matches te maken en zoveel mogelijk vacatures te vervullen.

Ruim 18 hotels, één restaurant met zo’n 60 vacatures en 100 werkzoekenden met een uitkering doen mee aan De Horeca Werkt! De Horeca Werkt! wordt georganiseerd door Koninklijke Horeca Nederland in samenwerking met het Werkgeversservicepunt (WSP) Groot-Amsterdam.

G4
Dit jaar doen voor het eerst ook de G4 steden mee met De Horeca Werkt!  De werkgeversservicepunten van Den Haag, Utrecht  Rotterdam  trekken samen met Amsterdam op om gelijktijdig De Horeca Werkt! te organiseren. De invulling van de tweede editie verschilt per stad. Amsterdam richt zich met name op de hotels, in Rotterdam ligt de focus op catering en (fastfood) restaurants en in de andere steden is het een het een mix van beide.

Programma
Tussen 25 maart en 28 maart volgen werkzoekenden masterclasses van ervaren hoteliers, bezoeken zij hotels en hebben meteen speeddate-sollicitaties met werkgevers. De vierdaagse wordt op donderdag 28 maart afgesloten door de Amsterdamse wethouder Werk, Inkomen en Participatie Andrée van Es. De wethouder woont een rondleiding en een speeddate bij en zet daarna de deelnemende werkgevers in het zonnetje tijdens de afsluitende borrel.

Matching
Het WSP heeft zich voor De Horeca Werkt! ten doel gesteld om werkzoekenden te helpen aan een baan in de horecabranche. Uiteraard staat de matching ook na De Horeca Werkt! niet stil. Het WSP Groot-Amsterdam biedt werkgevers continue dienstverlening op het gebied van personeel, arbeidsmarktinformatie en arbeidsjuridisch advies. Zie voor meer informatie www.wspgrootamsterdam.nl. Het WSP Groot-Amsterdam is een samenwerking tussen UWV WERKbedrijf, AM-Groep en de gemeenten uit de regio Groot-Amsterdam.

KNH
Koninklijke Horeca Nederland (KHN) is de organisatie die de individuele en collectieve belangen vertegenwoordigt van 20.000 horecaondernemers. Samen met het WSP organiseren zij voor de tweede keer De Horeca Werkt!  KHN streeft naar een maatschappelijk verantwoord ondernemende bedrijfstak met een aantrekkelijk imago waarin enthousiaste ondernemers en medewerkers hun vakmanschap tonen om waarde te creëren voor hun gasten. De samenwerking met het WSP past hier dan ook goed bij.