Volgende week is het dan zo ver. De ontmoetingen tussen de horeca en de kandidaten van het Werkgeversservicepunt (WSP) tijdens De Horeca Werkt!

Na een succesvolle eerste editie van De Horeca Werkt! in 2012 verwachten we dit jaar nog betere matches te kunnen gaan maken. Ja, het economisch getij zit tegen, maar gelukkig heeft de horecabranche ook dit jaar weer nieuwe gemotiveerde mensen nodig. Vanuit vele hotels, restaurants en cafés  zijn  vacatures doorgestuurd naar het Werkgeversservicepunt. Een mooie kans voor werkzoekenden om op deze manier binnen de horeca aan de slag te kunnen.

Boeiend onderdeel in de De Horeca Werkt zijn de Masterclasses. Van maandag 25 maart tot en met donderdag 28 maart worden deze verzorgd door professionals uit de horeca. Zij worden in een viertal hotels georganiseerd en bieden de kandidaten inzicht in het reilen en zeilen van een horecabedrijf. Welke motivatie wordt gevraagd en welke vaardigheden zijn noodzakelijk? Wat kan men over gasten te weten komen en welke rare verhalen worden bevestigd of juist ontkracht?

De horeca is vereerd met de gerichte aandacht die het Werkgeversservicepunt hen biedt. Door de projectmatige aanpak die het WSP volgt, wordt er veel voorbereidend werk uit handen genomen. De screening geschiedt fijnmazig en de voorbereidende gesprekken binnen het WSP leiden tot een beter aanbod aan de horeca. De samenwerking kan ook dit jaar niet anders dan leiden tot flink veel succesvolle matches tussen de vacatures en de kandidaten.

Wij roepen alle kandidaten vanuit het WSP op om enthousiast de Masterclasses te bezoeken en veel op te steken. Met als ultieme beloning een mooie baan in de horeca. Voor KHN Amsterdam weer het bewijs dat je verder komt in de stad door goed samen te werken!

Martin Kok
Regiomanager Amsterdam Koninklijke Horeca Nederland